Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

Mar 26, 2009

Terima Kasih Pak Lah...


Manusia dihidupkan Allah dan pasti akan dimatikan apabila tiba masanya begitu juga pemimpin datang dan pergi. Setelah Tunku Abdul Rahman, Tun Abdul Razak, Tun Hussein Onn, Tun Mahathir dan kini tiba masanya Abdullah Badawi melepaskan jawatan Perdana Menteri, Malaysia. Pak Lah melepaskan jawatan setelah didesak oleh Tun Mahathir dan sebahagian dari pemimpin UMNO akibat dari keputusan pilihan raya 2008 yang melihat buat pertama kalinya BN tidak mendapat majoriti 2/3. Tempat Pak Lah diganti oleh Timbalanya Najib Tun Razak.

Aku merasakan kegagalan Pak Lah pada pilihanraya yang lepas adalah kerana pasukannya tidak dapat mengikut aspirasi yang dibawa oleh beliau disamping berlaku perubahan dalam struktur Masyarakat Malaysia. Pak Lah membawa dasar keterbukaan berbeza dengan zaman Chedet yang lebih tertutup. Masyarakat Malaysia juga lebih terdedah dengan informasi hasil dari dasar ICT yang diperkenalkan. Malangnya pemimpin-pemimpin BN masih lagi ditakuk lama tidak menyedari bahawa dunia telah berubah dan semakin terbuka, masyarakat juga telah berubah dan berpengetahuan. Sebahagian besar Pemimpin UMNO masih lagi leka dengan projek sana projek sini, duit sana duit sini sehingga terlupa Masyarakat yang mesti dibantu.

Secara peribadi Aku merasakan Pak Lah adalah korban dari perubahan struktur Masyarakat dan Politik tetapi begitulah adat dunia setiap perubahan perlu pengorbanan. Pengorbanan beliau akan hanya dapat dilihat suatu masa akan datang. Suatu hari kita akan melihat segala jasa dan kebaikan Pak Lah.

Aku tidak mahu berbicara soal Korupsi kerana ianya telah berlaku sejak sebelum zaman Pak Lah dan apa jaminan jika Pembangkang mengambil alih TIDAK akan berlaku korupsi. Korupsi telah berlaku sejak beribu tahun dahulu. Ini bukanlah bermakna aku support korupsi..yang berani buat tunggulah balasan dari ALLAH.

Terima kasih Pak Lah. Aku doakan semuga Pak Lah terus sukses dalam hidup dunia dan akhirat....Jasa Mu Tetap Dikenang.

~Terima Kasih~

Entri lain yang menarikWidget by Hoctro | Jack Book

Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP