Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

Apr 17, 2009

Pilihanraya Lagi Beb!!!


Selepas pilihanraya di Pematang Pauh, Kuala Trengganu, Bukit Gantang, Batang Air dan Bukit Selambau next Penanti.

Aku pernah dengar DSAI kata demokrasi yang terbaik di Asia Tenggara ni adalah di Indonesia. Demokrasi paling bebas selepas kejatuhan Pak Suharto. Kawan-kawan aku di saya kata di Indonesia punyalah demokrasi sehingga setiap hari ada pilihanraya samada di peringkat kampung, mukim, daerah atau negeri. Punyalah demokrasi sehingga rakyat pun dah jemu nak memilih sebab selepas pilihanraya sama je..pemimpin yang kaya terus kaya rakyat yang miskin terus miskin.

Setahu Aku lah DEMOKRASI ni sistem yang dimulakan oleh kaum Nasrani di Parsi dan dikembangkan oleh barat lalu di eksport ke negara-negara Islam. Jadi sudah pasti DEMOKRASI ni bukan sistem Islam dan pasti pihak barat ada matlamat tersembunyi.

Menunggu sehingga pilihanraya ke-13 pasti banyak lagi pilihanraya kecil akan berlaku untuk memastikan kelangsungan semangat berpolitik tidak padam di hati rakyat. Kalau di Indonesia pilihanraya setiap hari tidak mustahil di negara kita setiap bulan. Hati dan perasaan rakyat akan terus dimanupulasi untuk kepentingan politik. Semuga Allah memberi pertunjuk kepada kita semua insyallah kerana Dialah yang MAHA berkuasa.

Entri lain yang menarikWidget by Hoctro | Jack Book

Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP