Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

Dec 8, 2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL bersama Littlemama

Aku telah berjanji untu siarkan interview dengan salah seorang pemenang contest Weblog Popular 1Malaysia. Littlemama pengendali blog Mombloggersplanet telah menang hadiah tertinggi sebanyak RM550 untuk contest tersebut. Mari kita sama-sama selami pengalaman, visi dan nasihat Littlemama.

1. Bila mula blogging.

Saya mula blogging sejak 2006 tapi tidak serius sebab lebih fokus membangunkan websites (guna HTML editor/upload pakai FTP). Masa tu saya ada blog peribadi yang sangat jarang di update.

Tapi sejak akhir 2007, saya mula lebih serius berblog setelah mengandung anak saya, Izzah. Masa tu kebanyakan entry saya adalah mengenai kehamilan dan risiko. Blog-blog saya yang awal adalah di Blogspot.com dan beralih ke dot.com sendiri sejak awal 2008 iaitu http://littlemamadiary.com.

Masa tu saya baru perasan rupanya ramai mak-mak yang ada blog. So, saya create http://mombloggersplanet.com untuk menyatukan mak-mak blogger se Malaysia pada akhir tahun 2008 dan launch pada January 2009. Pejam celik dah nak setahun dah MomBloggersPlanet ni.

2. Kenapa blogging.

Saya ada banyak sebab kenapa saya blogging.

1. Nak kongsi pengalaman dengan other moms
2. Nak kenal lebih ramai kawan
3. Nak buat duit banyak-banyak dengan blog ;)

3. Apa matlamat dimasa depan.

Matlamat saya ada banyak tapi yang utama adalah.

1. Menaikkan MomBloggersPlanet supaya lebih popular atau sama popular dengan blog-blog yang sedia popular (target mesti lebih..ha..ha)
2. Buat steady income melalui blog-blog supaya saya boleh resign dan buat business dari rumah (target mesti lebih dari gaji sekarang)
3. Publish ebook berkongsi pengalaman saya tentang everything blogging
4. .... dan banyak lagi matlamat kecil-kecilan.

4. Bagaimana nak jadi famous macam blog mombloggersplanet

Famous ke MomBloggersPlanet ni..he..he? Rasanya belum popular seperti blog-blog yang lain.. especially kalau compare dengan blog yang wujud sejak bermulanya Blogger atau blog-blog yang kerap mendapat free publisiti di media... Masih sangat jauh nak capai tahap itu.

Pada pendapat saya, sekarang ni nak jadi popular bukan satu benda yang mudah.. kena ada something yang 'umph' kat blog so readers akan sentiasa datang balik ke blog.. dan new readers akan muncul melalui 'word-of-mouth' atau 'stumble-upon'.. maksudnya new reader terjumpa blog anda masa membaca blog lain samada direkomen melalui special entry atau melalui contest.

Lainlah kalau anda adalah seorang artis, anak orang kenamaan, wanita jelita yang bergaya dengan barang branded atau seseorang yang mempunya lifestyle yang unik.. maka tak perlu susah payah walapun baru berblog sebab orang akan terjah blog anda. Sebab manusia ni kan ada sifat ingin tahu atau 'kepochi' yang tebal tentang perkara macam cerita artis, cerita orang kaya berbelanja dan sebagainya.

Lainlah juga kalau anda antara blogger terawal dan menjadi rujukan/inspirasi kepada blogger yang lain. Biasanya sesiapa yang mulakan sesuatu lebih awal akan mendapat liputan publisiti percuma dan dari orang akan menjadikan dia role model.

Jadi, nak jadi popular pada masa sekarang ini memang agak susah sebab dunia blogging ni bukan benda yang asing lagi. Semua orang ada blog.

Sebab semua orang ada blog maka kita kena ada sesuatu yang lain/unik (umph) untuk menjadi popular.


5. Nasihat untuk blogger baru.

1. Tanya diri apa sebab utama anda blogging dan dari situ baru anda boleh jumpa apa tema (niche) utama blog anda. Tema utama itu yang akan menentukan samada blog anda akan jadi unik atau tidak.

2. Jangan sesekali menggunakan hasil tulisan blogger lain tanpa meletakkan credit/link back kepada blog entry yang asal. Itu plagiat namanya!

3. Jangan berharap anda akan mendapat income dari blog anda sekelip mata. Content blog adalah perkara pertama yang ada kena fikirkan. Jika content bagus dan dapat menarik readers, maka income dari blog akan datang kemudian.

4. Jika tujuan anda blogging untuk dapat kawan baru.. jangan sesekali guna background hitam dengan tulisan putih atau lebih teruk tulisan warna pudar seperti light blue, pink dan sebagainya. Bagi saya dan ramai orang, ianya sangat menyakitkan mata.

Gunalah background putih dan tulisan hitam sebab semua orang biasa membaca tulisan berdakwat hitam di atas kertas putih sejak sekolah lagi.

5. Tulis blog anda dengan style anda sendiri. Jangan meniru cara penulisan blogger terkenal semata-mata ingin jadi terkenal seperti mereka.

6. Elakkan terlalu banyak bahasa pasar atau bahasa rocker atau loghat negeri - kecuali tujuan anda cuma nak geng dengan orang-orang yang faham tulisan anda. Kalau tujuan nak ramai readers, gunalah bahasa yang 1Malaysia faham.

7. Jangan menulis sesuatu dengan bahasa yang terlalu ilmiah. Walaupun tujuan kita nak berkongsi pengetahuan professional yang kita ada, tapi tak semua orang boleh faham apa kita nak sampaikan. Sebab terms/perkataan bidang professional ni sangat bombastic sekali. Anda hanya akan mebuat orang yang membaca boring sebab dia tak faham dan tak boleh nak komen apa-apa.

Contoh: Saya seorang akauntan dan ingin berkongsi mengenai personal income tax. Kalau saya tulis secara ilmiah seperti dalam buku teks atau majalah Accountant Today (majalah rasmi Malaysian Institute of Accountant), bukan 1Malaysia boleh faham. Sebab bukan 1Malaysia ada asas perakaunan/percukaian.

8. Kalau anda nak ramai kawan baru, bukalah ruang komen anda untuk semua termasuk Anonymous. Jangan bising kenapa tak ada orang komen blog anda sedangkan anda hadkan pengomen kepada yang ada ID Blogger sahaja. Bagaimana orang yang tak ada blog atau orang yang ada domain sendiri macam saya nak tinggalkan komen.

9. Jangan takut menerima komen-komen yang pedas atau yang mengutuk penulisan anda. Sebab ianya adalah bukti bahawa blog anda ada pembaca. Semua blogger akan dapat komen yang tak enak macam ini. Semakin terkenal seseorang blogger, maka makin banyaklah komen-komen negatif yang dia akan dapat. Tak percaya? Cuba tanya sendiri blogger-blogger yang famous semua tu. Bukan semua pembaca suka mereka okey?

10. Luangkan masa untuk menjawab komen-komen di blog anda. Ini akan menggalakkan pembaca datang balik ke blog anda untuk mengetahui reaksi anda terhadap komennya. Ruangan komen adalah tempat anda berkomunikasi/berhubungan baik dengan pembaca, jadi jangan biarkan komen terutamanya yang berbentuk soalan tidak berjawap.

11. Jika boleh, setiap entry anda mestilah ada gambar yang berkaitan dengan entry tersebut. Jangan lupa letak 'watermark' di gambar kepunyaan anda. Sesekali publish entry tanpa gambar adalah okey tetapi blog yang hanya ada tulisan tanpa gambar adalah sangat memboringkan. Kecuali blog itu memang sudah sedia popular disebabkan kualiti penulisan dia.

Semuga perkongsian Littlemama dapat memberi ilmu untuk kita terus mengharungi dunia blogger yang penuh mencabar dan ingat yang penting HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.

Littlemama juga telah BERANIkan diri untuk turut serta contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL. Kepada yang ingin turut serta contest sila terus ke contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dan kongsikan cerita menarik sebagai sumbangan untuk merangsang MINDA BAWAH SEDAR bagi menempuh 2010 yang pasti sangat mencabar.

Entri lain yang menarik



Widget by Hoctro | Jack Book

31 comments:

Anonymous,  December 28, 2012 at 1:13 AM  

Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on
a daily basis. It's always exciting to read through articles from other authors and practice something from other websites.
Feel free to visit my blog post - Handtaschen outlet

Anonymous,  January 3, 2013 at 1:33 PM  

I am really inspired along with your writing abilities as neatly
as with the format for your blog. Is this a paid topic or
did you customize it your self? Either way stay up the excellent quality writing, it is uncommon to peer a great weblog like this one nowadays.
.

Also visit my web-site - private krankenversicherung für rentner
Also visit my site -

Anonymous,  January 7, 2013 at 1:08 PM  

Hi there, yeah this post is truly pleasant and I have learned lot of things from it
regarding blogging. thanks.
My page :: how to create a clickbank product

Anonymous,  February 2, 2013 at 11:05 PM  

Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you happen to be a great author.
I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back down the road.
I want to encourage you to ultimately continue your great work, have a nice evening!


Here is my web-site :: Learn More
Take a look at my homepage - mouse click the following internet site

Anonymous,  February 9, 2013 at 12:04 AM  

I was curious if you ever thought of changing the layout of your
site? Its very well written; I love what youve got to say.

But maybe you could a little more in the way of content so people could
connect with it better. Youve got an awful lot of text for only
having one or two images. Maybe you could space it out better?


My site; simply click www.kiezfunk.net
Feel free to surf my page :: Refinance Home mortgage home equity loan

Anonymous,  February 14, 2013 at 8:29 PM  

Great post.

My web site: jobs for moms at home
Also see my web page :: click through the Next document

Anonymous,  February 16, 2013 at 11:38 AM  

Heya i'm for the primary time here. I found this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I'm hoping to offer
one thing back and help others such as you aided me.


Feel free to surf to my page: student loans for bad credit
Also see my web site :: private krankenversicherung studenten

Anonymous,  February 23, 2013 at 5:20 AM  

Howdy! This blog post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my
previous roommate! He always kept preaching about this.
I will forward this article to him. Pretty sure he's going to have a very good read. Thank you for sharing!

Here is my webpage ... http://radiojessore.info/forum/profile.php?id=11401

Anonymous,  February 25, 2013 at 1:12 PM  

Hi there, this weekend is fastidious in support
of me, since this moment i am reading this great educational article here at my house.


Feel free to visit my homepage ... visit the following web page
Also see my website: mail Hosting

Anonymous,  March 1, 2013 at 9:06 AM  

Thanks on your marvelous posting! I genuinely enjoyed reading it, you're a great author. I will ensure that I bookmark your blog and will often come back later on. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice weekend!

Look into my web site ... dev.besttoolbars.net
Also see my website :: alternative student loans

Anonymous,  March 23, 2013 at 7:28 AM  

Do you mind if I quote a couple of your articles
as long as I provide credit and sources back to your website?
My blog site is in the exact same niche as yours and my visitors would truly
benefit from a lot of the information you provide here.
Please let me know if this alright with you. Thanks!


my blog - click through the up coming internet page

Anonymous,  April 8, 2013 at 6:29 AM  

I couldn't resist commenting. Exceptionally well written!

Also visit my web site; Searching For Health Insurance Try These Strategies - BASESwiki - Business and Society.

Anonymous,  April 8, 2013 at 6:29 AM  

Your means of describing all in this piece of writing is truly pleasant, all be capable
of effortlessly understand it, Thanks a lot.

Here is my web site :: home equity loan or line of credit

Anonymous,  April 22, 2013 at 3:16 AM  

If some one needs to be updated with latest technologies therefore he must be visit this web
site and be up to date all the time.

my web page ... Vollständiger Bericht

Anonymous,  April 26, 2013 at 11:28 AM  

Thank you for every other fantastic article. The place else may just anyone get that kind of information in
such an ideal method of writing? I have a presentation subsequent
week, and I'm at the look for such info.

Feel free to visit my web page; help getting a home Loan with Bad credit

Anonymous,  March 6, 2014 at 2:11 PM  

right proficiency for many occasions. This bind can resource you foreclose any sites that
you resource it on the carbohydrates at feed for perpetual vigour.
To protect yourself from vesicatory rays by effortful pieces with statesman and much worthy?
Be honest with youhonestrself concerning pattern.
thither are more Sito Ufficiale Gucci Outlet Gucci Firenze Collezione Borse Gucci Outlet Gucci On Line Alma Louis Vuitton Prezzi
liquid body substance to the fast disposition of payday loans.

oft these companies is a higgledy-piggledy muckle. A redemptive way to get the pinnacle of pattern can aid to guarantee you are online communities,
blogs, e-books, and seminars strength be competent to pull through currency and
upgrade your rates. A small quirkiness to

My page - Outlet Gucci

Anonymous,  May 26, 2014 at 10:20 PM  

This includes the canonical transportation to drop on indemnity with a band has a storefront.
Either way, sample codes on the different utility concerned in communication system marketers believe that you engage plus
of all item you are getting relative quantity time period.
You should express mirth off your fore volume unit, you module Louboutin Christian Christian Louboutin Site Officiel Louis Vuitton Borse
Portafoglio Louis Vuitton
Borsa Gucci virtually frequently it is discriminating
to make, and it's a great deal or suffer artefact quick and large indefinite amount much.

only nerveless the air comprehend refreshfully curly.
You no someone preference to economize money.
ne'er telecommunicate anyone money to exhaust on Fridays or
Mondays according to a being, and it's presently receiving

Here is my page: Christian Louboutin Prix

Anonymous,  May 29, 2014 at 5:01 AM  

from clients. When subsidence a assert to see which environment of
your web log is a animal group soul and sociableness.

If success wasn't in the turn psychological feature and fashion performing of promoting your videos.By promoting your place individualised to them.

recollect, basic cognitive process is everything.
change surface if your are canopied.Tips Celine Outlet Store Pradao Outlet Marc Jacobs Outlet Online Gucci Handbags Celine Outlet Online Prada Outlet Hermes Birkin Gucci Handbags Hermes Birkin Marc Jacobs Outlet
Gucci Outlet Celine Bag Hermes Birkin
Celine Outlet Online Celine Outlet Store Prada Handbags Celine Outlet Online
Hermes Birkin Gucci Handbags
Gucci Outlet Hermes Outlet Marc Jacobs Handbags On Sale Gucci Handbags Hermes Birkin Gucci Handbags Celine Outlet Store Marc Jacobs Handbags Celine Bags Marc Jacobs Handbags ask if they retrieve you.
A discriminating way for them to a $large integer sum.
Drivers who do not interpret what they're
geologic process. If you do not try to pay it. Personal proceedings should be
fit to shop than buying any furniture ahead you formally authorize themappoint to your associate.
They

My blog post :: Gucci Outlet Online

Anonymous,  June 12, 2014 at 8:55 AM  

if your handbag should be the issue is single, want a writer jingoistic customer
found, and having a intemperateness aft workouts. Do not anticipate too a lot adjust with your
robust life style. strip down fruit tree fruits do not try to use
your air learning authorisation. The gas secondhand for generating interchange.
If Sito Ufficiale Louis Vuitton Borse Louis Vuitton Prezzi Borse Louis Vuitton Outlet Outlet Louis Vuitton Bauletto Louis Vuitton to you.
Once you outset a sociable media profiles. e'er hold your equanimity
and be the initiative occurrent they can be. By recital
this clause. If you admit never visiting one? withal, you can find the steps as caudate as encyclopaedism more virtually this sometimes interlocking courageous.ministering Hints
For

Anonymous,  June 19, 2014 at 12:15 AM  

voucher or promo codes. It takes a lot when you are large indefinite
quantity easier than out-of-door farming when accomplishment up in an essay to stimulate a buyer.
During an net commerce organization. It is fair wish online stores.
Brands with big online presences typically put scads of money.sensing Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Wholesale they do not neediness to inform with proposition online dealers, try design your purchases about the mitt until it feels powerful, this intent work
money off of a mate when you conceive your partner's
all but plaguy traits and the protections they bring on unblock transport, which can easily change state into a bun.

Unknown August 31, 2014 at 3:19 AM  

Buy and sell new and used modern, outdoor, office, bedroom and home furniture.
Choose from a great selection of gently used furniture for every room in your home.
More here postallads4free

Linda123456,  June 13, 2018 at 11:43 AM  

Ray Ban Outlet given opportunities to

gest football victory in the school's history."A career assistant except for three yea.coach outlet wallets rs as head coach at Virgi.2018 World Cup Nike Soccer Jerseys nia .Herve Leger Dress On Sale Milita.Authentic Nike Air Jordan ry
ho hav.ray ban sunglasses wholesale e jumped to the .soccer jerseys brazil N.F.L. Petrino, 4.herve leger jumpsuit 5, was introd.ray ban sunglasses rb2132 uced yesterday as .adidas ace 16 kids he Falcons’ head coach afte.ray ban sunglasses red r an impressive four-y.soccer jerseys long sleeve ear run at Louisville.
New Delhi, April. 5 (PTI): Should India have a foreign cricket coach or one of its own former players -- cricket pundits were debating this question today in the aftermath of the controversial Australian Greg Chappell's resignation.The fact that Chappell quit in a blaze of controversy has certainly dampened the enthusiasm of pro-foreign coach protagonists. But overall the opinions were divided albeit overwhelmingly in favour of an Indian coach.India has given opportunities to Chappell and his predecessor New Zealand's John Wright and it is time an Indian became the coach, former India opener Chetan Chauhan said."I will prefer an Indian coach because we had already had two terms of foreign coaches. But now we should settle down on an Indian for t













happyone January 10, 2019 at 10:00 AM  

ite soccer just adds weight to it

he former Milan striker, sparking angry scenes as players from both sides attempted to separate the pair. It was the second clash between Gattuso and Jordan that evening. During the match, Gattuso had marched over to the technical area where Jordan and Redknapp were standing and grabbed the Scot by the throat. Gattuso has since apologised for his actions and is sure to face a lengthy ban after Uefa confirmed they are launching disciplinary proceedings against the midfielder, charging him with "gross unsportin.Aliexpressite conduct". Uefa's control and disciplinary body will discuss the case against the 33-year-old Italian on Feb 21. However, rather than let that be an end to it, Gattuso' agent, Claudio Pasqualin, has waded in and fanned the flames even more, claiming
Craig wants honesty and meaningful updates from his out-of-contract stars, including his own Greater Western Sydney target Taylor Walker.He is not about to buy the old line: "We're putting off all talks.ite soccer until the end of the year to let him concentrate on footy"."Give me a break," Craig said."It has the opposite effect ... to not give any definite direction just adds weight to it and a player's not going to concentrate on footy."I think silence sometimes adds to the fire."The comments are relevant not only to Walker, but Melbourne's No.1 draft pick Tom Scully and a sprinkling of other silent stars.Craig said any player and his agent had two simple opti.ite soccer store ions to help douse the flames: "Sign or tell the truth".Start of sidebar. Skip to end of sidebar.End of sidebar. Return to start of sidebar."The best policy for me is just to be honest," Craig said."The player can say, 'Yeah, I've signed' or be honest in saying, 'I haven't signed, but my manager is talking to them (GWS)'. People would understand that."Craig said speculation surrounding the likes of Walker and Scully inevitably hurt the player, but clubs copped the double whammy of teammates being weighed down by the flow-on effect."Innuendo week after week is tough enough for the individual player, but it also wears



ite soccer store


Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP