Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

Jul 5, 2009

Penawar SELSEMA BABI atau Influenza A (H1N1)

Jumlah terkumpul kes H1N1 sehingga 4/7/2009 yang dilaporkan kepada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sehingga hari ini meningkat kepada 90,218 kes dengan 383 kematian daripada 126 negara, iaitu pertambahan 9,189 kes dan 43 kematian. Lima negara yang melaporkan pertambahan kes tertinggi adalah Amerika Syarikat (6,185), Mexico (1,234), United Kingdom (1,089), Singapura (91) dan New Zealand (87)..Di Malaysia sebanyak 35 lagi kes jangkitan selesema babi atau influenza A (H1N1) dikesan di negara ini hari ini menjadikan jumlah terbaru meningkat kepada 326 kes berbanding 291 sebelumnya, tanpa ada kes kematian.Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) juga telah mengistiharkan wabak selsema babi sudah di tahap ke 6 iaitu tahap pandemik.

Dunia sebenarnya dalam ketakutan tetapi ianya tidak diberita dengan sebenarnya supaya tidak timbul rasa panik. Amerika, Jepun dan beberapa negara dengan beribu saintis dan jutaa dollar sedang berusaha keras mencari penawar selsema babi.

Hadis riwayat Al-Bukhari menyebut yang maksudnya seperti berikut  "Habbatus Sauda’ mempunyai penawar bagi semua penyakit kecuali maut.”

Mencegah lebih baik daripada merawat. Kenapa kita tidak bersedia dari sekarang? Berdasar kepada keyakinan Hadis Nabi ini insyallah pengamalan Habbatus Sauda boleh menjadi penawar kepada selsema babi kecuali bagi mereka yang memang telah ditakdirkan dijangkiti selsema babi. Cara pengamalan yang terbaik adalah dengan Basmallah, Selawat dan Niat dilindungi oleh Allah dari wabak penyakit. Insyallah dengan izin Allah kita dan keluarga akan dihindari dari wabak yang sangat menakutkan ini dan mendapat berkat kerana mengamalkan Sunnah Nabi. ANDA boleh beli Habbatus Sauda dari sponsor contest Weblog Popular 1Malaysia di Saudacare.Com. Aku pun tengah risik-risik nak jadi agen Habbatus Sauda insyallah bisnis bagus untuk Penawar Selesema Babi. Mereka yang berjaya sering berkata dalam apa juga keadaan pasti ada PELUANG.

Teringat pulak beberapa filem Holywood, manusia dijangkiti virus dan berubah menjadi ganas seperti haiwan. Di Malaysia pun ada filem yang serupa Zombi Kampung Pisang. Aku ada terbaca sebuah buku tapi lupa tajuknya bahawa di akhir zaman kelak akan berlaku dimana manusia akan diserang wabak yang mengubah manusia menjadi ganas. Mungkinkah wabak 1918 yang membunuh jutaan manusia akan berulang lagi?

~Terima Kasih~

Entri lain yang menarikWidget by Hoctro | Jack Book

Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP