Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

May 31, 2009

Melayu diKHIANATI??

Tersentuh dengan fakta di Utusan hari ni. ALLAH swt dalam Al-Quran berulang-ulang kali mengatakan bahwa SEJARAH Rasul, Nabi, Kaum dan sebagainya yang diceritakan kembali kepada umat Nabi Muhamad saw adalah untuk ikhtbar. Semuga ianya menjadi IKTHIBAR kepada semua warga MALAYSIA.

Petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman? Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka.

Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?
"Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''. Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara.


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain ATAU orang Melayu sudah benar-benar bersedia untuk berdiri sama tinggi dan duduk sama rendah??


~Terima Kasih~

Read more...

May 30, 2009

Isu PKFZ : DUIT! DUIT! kemana kau DUIT!

Firman ALLAH swt surah Al-Ankabut ayat 62 yang ertinya :

ALLAH melapangkan rezeki bagi siapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya dan Dia pula yang menyempitkan baginya. Sesungguhnya ALLAH Maha Mengetahui segala sesuatu.

Ringgit, Dollar, Dinar, Riyal, Peso, Rupiah, Euro, Renmimbi, Dong, Dirham, Franc, Pound, Rupee, Yen dan banyak lagi adalah panggilan kepada DUIT untuk sesebuah negara. Dalam zaman moden ini manusia menganggap DUIT itu sebagai rezeki yang diusahakan, dicari dan dikejar setiap saat. Kenapa aku cakap setiap saat lihatlah pada pasaran saham akan ditutup mengikut waktu pasaran sesebuah negara tetapi pasaran DUIT atau lebih dikenali sebagai FOREX tak pernah tutup bergerak setiap saat 365 hari setahun.

Dari DUIT lah timbul istilah kekayaan dan kemiskinan. Manusia sanggup menipu kerana DUIT. Perkataan RASUAH juga wujud kerana adanya DUIT. POLITIK WANG untuk mengejar jawatan di dalam parti-parti politik juga kerana DUIT. Isu PKFZ yang hangat sekarang ni pun akibat DUIT. Manusia lupa keluarga dan lebih parah lupa ALLAH kerana DUIT.

DUIT ini rezeki dari ALLAH untuk ALLAH. Manusia ini hanyalah perantara sahaja. Setiap DUIT yang kita dapat bukanlah hak kita kesemuanya. Sebahagiannya adalah untuk yang memerlukan melalui zakat, sedekah dan infak. Janji ALLAH setiap DUIT yang kita zakat, sedekah dan infak dengan ikhlas insyallah rezeki yang berlipat kali ganda menunggu kita jika tidak di dunia PASTI di akhirat.

Firman ALLAH swt surah Al-Baqarah ayat 212 yang ertinya :


Dan Dia memberi rezeki kepada orang yang dikehendaki-Nya tanpa batas.

DUIT! DUIT! kemana kau DUIT


Kongsikan KOMEN anda tentang DUIT...dan aku juga rancang nak bagi DUIT kepada pelawat aku yang ke 11,111 tunggukan pengumumannya.


~Terima Kasih~

Read more...

May 29, 2009

Anak-anak terdedah SEKS setiap hari

Ramai ibu-bapa membiarkan anak-anak menonton kartun dari barat. Bagi mereka lebih baik anak-anak tengok kartun dari mereka melihat program lain yang tak sesuai. Pemikiran beginilah telah digunakan oleh gerakan FREEMASONS untuk mempengaruhi minda anak-anak kita secara MAKSIMUM.

Lihatlah apa yang berlaku sekarang anak-anak muda menjadi BOHSIA, ketagih FILEM LUCAH, PEROGOL dan SEKS BEBAS. Anak muda yang bakal menjadi HARAPAN bangsa runtuh akhlaknya dan ini akan melahirkan PEMIMPIN negara yang juga runtuh akhlaknya.


KENAPA tidak PERCAYA ka???

Tontonlah videos ini dan lihatlah bagaimana kartunis barat mengunakan KEMALUAN LELAKI dan WANITA sebagai objek terselindung disebalik  kartun yang ditonton  oleh anak-anak kita.

APA KOMEN ANDA???

~Terima Kasih~

Read more...

May 28, 2009

Cara Isteri Kacau Air boleh merubah DUNIA.

Rumahtangga ANDA tidak damai?? Cuba intip bagaimana isteri anda mengacau air semasa membuat air teh atau kopi. Adakah isteri anda mengacau secara berarah jarum jam atau secara berlawan jarum jam? Setiap kejadian ALLAH swt di alam ini semuanya bergerak berlawan jarum jam. Mengikut pakar metafizik, pergerakan secara berlawan jam menghasilkan TENAGA POSITIF.

Dalam Islam, ketika seseorang thawaf di sekitar Ka’bah, maka ia memulai dari Hajar Aswad, dan gerakannya harus ke kiri berlawanan dengan arah jarum jam. Hal itu adalah penting mengingat segala sesuatu di alam semesta dari atom hingga galaksi itu bergerak ke kiri berlawanan dengan arah jarum jam.

Elektron dan proton di dalam atom mengelilingi nukleus secara berlawanan dengan jarum jam. Di dalam tubuh, sitoplasma mengelilingi nukleus suatu sel berlawanan dengan arah jarum jam. Molekul-molekul protein-protein terbentuk dari kiri ke kanan berlawanan dengan arah jarum jam. Darah memulai gerakannya dari kiri ke kanan berlawanan dengan arah jarum jam.

Di dalam kandungan para ibu, telur mengelilingi diri sendiri berlawanan dengan arah jarum jam. Sperma ketika mencapai indung telur mengelilingi diri sendiri berlawanan dengan arah jarum jam. Peredaran darah manusia mulai gerakan berlawanan dengan arah jarum jamnya. Perputaran bumi pada paksinya dan di sekeliling matahari secara berlawanan dengan arah jarum jam.

Putaran matahari pada paksinya berlawanan dengan arah jarum jam. Matahari dengan semua sistemnya mengelilingi suatu titik tertentu di dalam galaksi berlawanan dengan arah jarum jam. Galaksi juga berputar pada paksinya berlawanan dengan arah jarum jam.

Apabila isteri, pembantu rumah dan pembantu office buat air dengan mengacau secara ikut jarum jam secara tidak sedar mereka memasukkan TENAGA NEGATIF kedalam minuman dan akan menghasilkan TENAGA NEGATIF di dalam rumah, tempat kerja, masyarakat dan negara.

Pakar Metafizik juga percaya manusia mulai diserang sesuatu penyakit apabila electron dan proton di bahagian tertentu dalam tubuh bergerak mengikut arah jarum jam.

TETAPI mengapa jam yang kita pakai dicipta bergerak ke kanan...adakah ini ciptaan gerakan FREEMASONS untuk menghasilkan TENAGA NEGATIF di dalam setiap manusia yang memakai jam tangan!!! Aku mencari jam tangan yang jarumnya bergerak dari kiri ke kanan.

~Terima Kasih~

Read more...

May 27, 2009

MU vs BARCA..ANDA pilih siapa??

Malam ni pasti tak tido nak tengok perlawan bola yang ditunggu seluruh dunia MU vs Barcelona di Rome. MU bukanlah favorite team aku untuk BPL begitu juga BARCA juga bukan favorite team aku untuk LaLiga. Semua peminat bola sepak dunia menganggap pelawanan ini sebagai Perlawanan DREAM GAME yang sudah lama ditunggu. Ini adalah ibarat pelawanan Ronaldo vs Messi.

Jika MU menang ia menjadi pasukan pertama yang akan menang Piala Juara Eropa dua kali berturut buat kali pertama kali. Yang menarik Asia akan ada seorang wakil yang akan bermain di perlawan akhir yang dijangka menarik ini. Tahun lepas J.Park terlepas peluang walaupun baik main baik di liga.

Ni nak pegi beli kacang goreng, kerepek pisang dan air tongkat Ali buat bekal berjaga malam ni. Kawan-kawan sokong team mana dan rasanya siapa yang menang???

Siapa yang dapat teka dengan tepat jumlah jaringan ...aku akan bagi hadiah misteri... saja suka-suka sambil nak berjaga!!!!

~Terima Kasih~

Read more...

May 26, 2009

ILMU itu KUASA

ALLAH swt mewahyukan ayat pertama kepada Nabi Muhamad saw "Iqro" yang bermakna "Bacalah". Hikmah dari membaca adalah ILMU. ILMU menjadi sumber kekuatan manusia. ILMU adalah sumber segala kekuatan dan kejayaan manusia dari zaman berzaman. Bangsa yang kaya dengan ILMU membangunkan tamadun yang hidup subur dalam kegemilangan beratus tahun.

Alhamdulillah satu hari suntuk aku membaca banyak blog-blog yang hebat untuk menambah ILMU membuat blog. 2 ILMU baru aku belajar untuk menambah baik blog yang sedia ada.


1. Memasang Sexy Social Bookmark

Sexy social bookmark ni kita boleh letak disetiap akhir posting dimana kita boleh link terus kepada beberapa social bookmark seperti twitter, facebook dan stumbleupon. Aku dapat informasi yang bagus ini di blog Dilarang Melarang, kawan-kawan boleh visit blog ni kalau berminat nak tambah fasiliti ni di blog. Nak tengok hasil yang aku buat visit 1 Malaysia 1 Kehidupan

2. Adsense Google dalam Artikel

Iklan Adsense ini kita boleh letak dipelbagai tempat antaranya di header dan sidebar. Antara lokasi yang terbaik adalah diantara artikel yang kita tulis. Bagi yang berminat nak tahu secara detail sila lawat blog Tips For New Blogger dan untuk memudahkan tukar adsense code supaya boleh masuk dalam fomat XML blogger guna Blogrowds. Nak tengok hasil yang aku buat visit Semuanya Contest. Semuga lokasi baru ini akan menambah income insyallah.

Benarlah ILMU itu KUASA...

~Terima Kasih~

Read more...

May 24, 2009

Melayu Takut jadi Usahawan..kenapa?

Cara Nabi berniaga :

Mengikut riwayat Nabi menjual barang-barang baginda tidak seperti cara yang diamalkan oleh kebanyakan peniaga atau lain-lain saudagar ketika itu. Baik peniaga Arab atau bukan Arab. Biasanya para peniaga kebanyakannya mereka menjual barang-barang dagangan mereka dengan cara meletakkan harga setinggi mungkin. Tetapi Nabi menjualnya dengan cara memberitahu harga pokok dan meminta para pelanggan atau pembeli membayar berapa harga yang mereka kehendaki. Dengan cara ini pembeli merasa puas dan senang hati kerana mereka merasa tidak tertipu oleh peniaga. Nabi juga mengambil sikap menjual modal apabila si pembelinya seorang yang benar-benar miskin tetapi memerlukan kepada barangan itu.

Berniaga dan menjadi Usahawan adalah salah satu SUNAH Nabi. Daripada pengalaman ramai kawan-kawan yang ingin jadi Usahawan tapi tidak berani. Pekara yang paling di takuti ialah takut RUGI, takut GAGAL, takut BENGKRAP dan beribu lagi alasan.

Jika kita membaca biografi usahawan-usahawan yang berjaya, kesemua mereka telah melalui kegagalan. KEGAGALAN adalah package untuk menjadi usahawan yang BERJAYA. Jadi jangan takut untuk GAGAL. Dan jangan fikir buat satu bisnis terus je berjaya. Kebiasanya Usahawan yang berjaya itu telah mencuba pelbagai bisnis sebelum mereka meraih kejayaan. Kita tidak akan merasa serasi dengan sesuatu bisinis sebelum kita mencuba perniagaan tersebut.

Cara yang paling bagus sebelum kita memilih sesuatu perniagaan adalah buat solat Isthikarah. Setelah berusaha bersungguh sekiranya BERJAYA Alhamdulillah tetapi sekiranya GAGAL pasti ada hikmah yang baik dari ALLAH swt. Jangan lupa amalkan solat dhuha setiap hari kerana solat dhuha itu adalah kunci rezeki. Berniagalah mengikut sunah Nabi dan jangan sesekali menipu timbang.

JANGANlah kita berputus asa jika baru 3-4 kali gagal berniaga samada perniagaan offline atau online dan JANGAN sesekali menyalahkan orang lain bila kita GAGAL...REDHA ada ilmu yang ALLAH beri dari kegagalan kita dan mungkin juga ALLAH hendak bersihkan harta kita untuk kebaikan dunia dan akhirat. Kejayan tidak akan datang sekelip mata.

Firman ALLAH sw surah Fudhilat ayat 49 yang ertinya :

Manusia tidak jemu memohon kebaikan dan jika mereka ditimpa malapetaka dia menjadi putus asa lagi putus harapan.


Mungkin teman-teman ada pengalaman berniaga...kongsikan lah!!! 
Nak beli stokin wudhu cara Nabi di sini


~Terima Kasih~

Read more...

May 23, 2009

Kata cinta sampai keMATI.....tapi!!!

Teruja betul bila baca artikel ni dari sebuah blog Happy Moments taklah Islamik tetapi banyak boleh diambil pengajaran hidup berumahtangga. Semuga harapan hidup bersuami-isteri bukan bagai bayangan hidup.

Before - You take my breath away
After - I feel like I’m suffocating
Before - Twice a night
After - Once a month
Before - She says she loves the way I take control of the situation
After - She called me a controlling, manipulative egomaniac

Before - He makes me feel like a million dollars
After - If I had a dime for every stupid thing he’s done…
Before - Don’t stop
After - Don’t start
Before - The Sound of Music
After - The Sound of Silence
Before - Is that all you’re having?
After - Maybe you should just have a salad, honey.

Before- Its like I’m in a dream
After - Its like he’s in a dorm
Before - $60/dozen
After - $1.50/stem
Before - Turbo charged
After - Jump start
Before - We agree on everything!
After - Doesn’t she have a mind of her own?
Before - Victoria’s Secret
After - Fruit of the Loom

Before - Feathers and Handcuffs
After - Ball and Chain
Before - Idol
After - Idle
Before - I love a woman with curves
After - I never said you were fat

Before- He’s completely lost without me
After - Why won’t he ever ask for directions?
Before - Time stood still
After - This relationship is going nowhere
Before - Croissant and cappuccino
After - Bagel and instant
Before - Blind
After - Nearsighted
Before - You look so seductive in black
After - Your clothes are so depressing

Before - Oysters
After - Fish sticks
Before - I can hardly believe we found each other
After -I can’t believe I ended up with someone like you
Before - Passion
After - Ration
Before - Once upon a time
After - The End


Apa komen kawan-kawan?

~Terima Kasih~

Read more...

May 22, 2009

Mimbar Jumaat : Pemimpin juga Hamba ALLAH

Kalau seorang manusia mengatakan mengetahui seorang Pemimpin, mungkin hanya tahu namanya dan sejarahnya saja, tetapi tidak pernah melihat sendiri akan pemimpin itu dan tidak pula mendengar sendiri kata-katanya. Sebab itu pengetahuan kita tentang pemimpin itu kurang sempurna. Dan mungkin pula kita bukan saja tahu, tetapi bagaimana juga dekatnya kita dengan pemimpin itu, pasti kita tak dapat mengetahui segala-galanya tentang pemimpin itu, kita tidak dapat melihat dan mendengar segala gerak-geri pemimpin itu. Jadi pengetahuan kita tentang pemimpin itu sedikit sekali.

Allah mengetahui akan pemimpin itu, Allah mendengar akan pemimpin itu, dan Allah melihat akan pemimpin itu, ialah dengan pengetahuan, pendengaran dan penglihatan yang sempurna. Mengetahui betul mendengar betul dan melihat betul.

Diketahui Tuhan pemimpin itu dari sejak nenek moyang, bagaiman ia dilahirkan dan dibesarkan, bagaimana bentuk dan gerak tiap bahagian badannya, berapa butir darah putih dan darah merah yang mengalir di sekujur batang tubuhnya, diketahui-Nya semua gerak-geri fikiran dan angan-angannya. Didengarnya setiap yang keluar dari mulut pemimpin itu, baik kata-kata itu diucapkan di hadapan orang banyak dengan suara lantang, atau kata-kata yang dibisikannya kepada kawan-kawannya, golongan seParti dengan dia sahaja, baik kata yang diucap dengan amat rahsia sekali, di tempat yang amat rahsia atau di saat yang sangat dirahsiakan pula. Dilihatnya setiap gerak-geri pemimpin itu di mana dan ke mana saja dia pergi atau berada.

Firman Allah swt Surah Al-Zukhruf ayat 80 yang ertinya :

Apakah mereka menyangka bahawa Kami tidak mendengar kata-kata mereka yang dirahsiakan, atau dibisikan sesama mereka. Tidak, jangan mengira demikian. Di samping mereka semua ada petugas-petugas Kami yang selalu mencatat semua yang mereka katakan dan rahsiakan itu.

~Terima Kasih~

Read more...

May 20, 2009

Malaysia negara Islam satu metos


Minggu lepas saya ada berkongsi idea saya tentang 1Malaysia. Ada beberpa komen yang membina dan harapan mereka keatas gagasan 1Malaysia. Saya tertarik dengan komen abe_fatih tetapi malangnya beliau tidak meninggalkan jejak laman blog atau email. Komen beliau :

Bagi saya, tidak kiralah 1 apa sekalipun, jika Islam bukan dasarnya maka sama juga. Bukan memperlekehkan konsep itu tapi untuk menilai kembali ke arah mana perjuangan konsep itu. Nak menegakkan Islam bagaimana jika pemimpin bukan dari kalangan yang faham dan mahu amalkan agama dalam diri sendiri, keluarga, dan masyarakat. Kenapa tidak 1Malaysia itu cita-cita jangka panjangnya adalah mahu menegakkan hukum Islam sebagai undang-undang yang utama?

Saya bersetuju dengan komen abi_fatih, sebagai umat Islam apa lagi yang terbaik selain dari undang-undang ALLAH swt yang telah terbukti boleh membawa hidayah kepada dunia dan seisinya.

Dalam suasana di Malaysia siapa yang boleh kita harapkan? Mungkin dulu aku boleh mengharapkan kepada PAS. Tapi PAS dulu lain PAS sekarang lain. Keyakinan untuk menjadikan ISLAM sebagai landasan mungkin sebagi metos sahaja bagi PAS sekarang kerana kalau PAS yakin seyakin yakin nya kepada dasar ISLAM sudah pasti PAS tidak akan berpakat dengan musuh ISLAM..tetapi aku yakin PAS ada alasannya sendiri terutama TG Nik Aziz, yang tidak meyakinkan aku dan ramai lagi diluar sana. Bagi aku kalau kita yakin kepada ALLAH swt seyakin yakinnya pasti perjuangan Islam diteruskan tanpa perlu berpakat dengan kumpulan yang sudah jelas menentang ALLAH swt.

Rasulullah saw bersabda yang ertinya :

Allah swt mengatakan bahawa Aku (Allah) sentiasa berada menurut sangka dan keyakinan hambaku terhadap Aku, dan Aku selamanya besertanya.


Harapan aku semuga suatu hari ALLAH swt akan turunkan pemimpin yang akan membawa Malaysia ke atas landasan ISLAM yang sebenarnya...berdasar Al-Quran & Hadith tanpa perlu berkompromi dengan musuh-musuh Islam. Biar kita memimpin jangan kita dipimpin oleh musuh-musuh Islam.
~Terima Kasih~

Read more...

May 19, 2009

Musuh Islam Sebenar

Untuk semua umat ISLAM ada perjuangan yang lebih besar daripada perjuangan POLITIK di Malaysia. Sila ruangkan masa ANDA dan tataplah video ini sehingga habis.
Ada 50 siri video the arrivals, ambilah masa menonton dan berfikir. (terdapat beberapa video yang telah dipadam suaranya). Video part 1 - part 5, Part 6 - part10

Semuga ianya membuka mata dan hati kita..insyallah.

Sayangkan ISLAM panjangkan kepada teman-teman kita.

ALLAH HU AKBAR!!!

~Terima Kasih~

Read more...

May 18, 2009

Jangan Dera KamiFirman Allah swt surah Al-Baqarah yang sebahagian ertinya :

Dan ibu-ibu hendaklah menyusui anak-anaknya selama dua tahun penuh, bagi yang ingin menyusui secara sempurna. Dan kewajiban ayah menanggung nafkah dan pakaian mereka dengan cara yang patut. Seseorang tidak dibebani lebih dari kesanggupannya.

Aku memang tak setuju dengan Ibu-Bapa yang mendera anak-anaknya. Yang buang bayi ni lagi ..subhanallah..tak takut ALLAH ke? Ada pulak yang tak nak anak sebab takut tak cukup duit...emmmm...bahaya ni macam tak percaya pada ALLAH swt je.

Firman ALLAH swt surah Al-Baqarah yang sebahagian ertinya :

Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Dia mendapat pahala dari kebajikan yang dikerjakannya dan dia mendapat siksa dari kejahatan yang dibuatnya.

Yakin ni lah ALLAH swt melihat kita setiap masa setiap saat dan menguasai alam dan seisinya...yakinlah!!!

Apa pandangan teman-teman??

~Terima Kasih~

Read more...

May 17, 2009

Guru Sumber ILMU


RASULULLAH SAW bersabda: "Sampaikanlah Pesananku Kepada Umatku Yang Lain Walaupun Dengan Sepotong Ayat"

Terima kasih kepada semua GURU ku yang telah mengajar aku walaupun satu ayat.

Jamaluddin, Manja, Robi, Abdullah, Habibah, Hamzah, Pak Hamid, Basar, Ghazali, Khalifah, Pak Sheikh, Fatimah, Jaafar, Aziz, Kamisan, Suria, Nuraini, Mazlan, Norizah, Wan Chak, Ismail,  Osman, Suhaina, Norizan, Buyong, Nasir, Amin, Ujang, Nafi, Ong Cooi Tong ... dan ramai lagi yang masih hidup juga yang sudah meninggal dunia.  Doa dan Al-Fatihah sering ku hadiahkan untuk kalian.


Guru memberi ILMU. ILMU itu KUASA. Kekayaan ILMU akan membuka misteri hidup, meneroka jauh ke daerah yang tidak pernah dilalui orang lain. Kekayaan ILMU menjadikan seseorang tidak gentar menghadapi cabaran kerana ILMU yang dimilikinya memberi kayakinan kepada dirinya untuk menghadapi apa saja cabaran dan risiko dalam pengembaraan hidup. ILMU menjadikan seseorang berani menempuh gelombang. Kata peribahasa Melayu kalau takut dilambung  ombak jangan berumah di tepi pantai. Mereka yang mempunyai ILMU tidak takut dilambung ombak kehidupan kerana ia yakin ILMU yang dimilikinya boleh menundukkan ombak yang ganas, mententeramkan jiwa yang gelisah dan mendamaikan mereka yang kecewa.

~Terima Kasih~

Read more...

May 15, 2009

Mimbar Jumaat : KPI Muslim


Selepas Najib take over jawatan PM dari Pak Lah, sana sini di kampung dan di bandar orang dok sibuk cakap pasal Pertunjuk Prestasi Utama (KPI) dan gagasan 1Malaysia cuma seminggu dua ni je sibuk dengan kes ADUN Perak.

Malam tadi aku terfikir nak buat KPI khas untuk diri Aku sendiri. Setiap aktiviti harian akan aku berikan point. Jumlah point keseluruan aktiviti ini adalah 100. Setiap hari sebelum subuh Aku akan menilai berapa jumlah point yang telah aku dapat setiap hari.

1. Solat Sunat Fajar - 2
2. Solat Fardu Suboh - 5 
3. Zikir Pagi - 1
4. Solat Sunat Israq - 2
5. Solat Sunah Dhuha - 2
6. Baca Yassin/Al-Quran - 2
7. Solat Sunat Sebelum Zuhur - 2
8. Solat Fardu Zuhur - 5
9. Solat Sunat Selepas Zuhur - 2
10.Solat Sunat Sebelum Asar - 2
11. Solat Fardu Asar - 5
12. Zikir Petang - 1
13. Solat Maghrib - 5
14. Solat Sunat Lepas Maghrib - 2
15. Solat Sunat Sebelum Isyak - 2
16. Solat Fardu Isyak - 5
17. Solat Sunat Selepas Isyak - 2
18. Solat Sunat Malam (Taubat, Istikharah, Tahajjud) - 5
19. Zikir Malam - 1
20. Solat Sunat Witir -1
21. Solat awal - 2 Markah tambahan untuk setiap Solat Fardu
22. Solat Berjemaah - 5 Markah tambahan untuk setiap Solat Fardu
23. Telefon ibu&bapa - 5
24. Berusaha mencari rezeki - 2
25. Majlis ilmu bersama keluarga - 2
26. Sedekah dan infak - 2

Semuga ini akan menjadikan aku manusia yang lebih berkualiti Dunia dan Akhirat. Hidup di dunia ni bukan lah lama sangat sekelip mata sahaja jika di bandingkan masa di akhirat.

Firman Allah swt Surah Ath-Thalaq ayat 2-3 yang ertinya :

Barangsiapa bertakwa kepada Allah, niscaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar, dan memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.

Firman Allah swt Surah Asg-Shaff ayat 2-3

Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu mengatakan apa yang tidak kamu perbuat? Amat besar kebencian di sisi Allah bahawa kamu mengatakan apa-apa yang tidak kamu kerjakan.


Sila bantu kalau ada yang tertinggal dan cadangan untuk tambah baik.

Menangi Hadiah RM500 di sini

~Terima Kasih~

Read more...

May 14, 2009

Siapa Jutawan Online Malaysia

Dalam dunia blog ni ramai kawan-kawan kita yang sukses buat duit secara online samada di Malaysia juga di seluruh dunia. Di Malaysia ada yang mendapat pendapatan sehingga belasan dan puluhan ribu RINGGIT sebulan.

Berikut ada senarai Top 10 Make Money Online Dunia
1. Problogger
2. Shoemoney
3. Daily Blog Tips
4. Dosh Dosh
5. JohnChow
6. Entrepreneurs Journey
7. Performancing
8. Blogstom
9. Blogging Tips
10.Blogsessive
nota : Senarai Top 100 Make Money OnlineSebagai contoh JohnChow berjaya mengumpul pendapatan sebanyak USD40,125.99 pada June 2008. Beliau mula buat duit secara online pada awal 2005. Apa yang kita boleh belajar dari mereka yang berjaya adalah kesabaran membina BRAND atau jenama. Nama-nama seperti JohnChow, Prologger, DoshDosh dan lain-lain telah menjadi suatu jenama yang terkenal satu dunia. Beribu-ribu blogger melawat blog mereka setiap hari.

Di zaman kegawatn ekonomi ini Make Money Online merupakan suatu peluang untuk semua rakyat Malaysia yang sedang mencari sesuatu. Ramai yang telah berjaya dan ramai juga yang gagal dan putus asa di separuh jalan. Apa yang perlu adalah kerjasama antara blogger untuk memastikan kita semua berjaya. Kejayaan tidak boleh dikecapi dengan bekerja sendirian. Kejayaan bersama dengan bekerja dalam suatu pasukan.

Aku pun baru belajar nak buat duit secara online, baru join beberapa program yang dicadangkan oleh Top Blogger. Kepada yang berminat nak buat duit secara online joom kita fikir-fikir idea kreatif untuk menandingi mereka yang telah berjaya.

Menangi RM500 di sini 

~Terima Kasih~

Read more...

May 13, 2009

Demokrasi Sudah Mati..sudahlah tu....


Setelah Hakim Makamah Rayuan menerima rayuan Dr. Zamry (BN kata ni Menteri Besar, Perak) vs Hj. Nizar (PAKATAN kata ni Menteri Besar, Perak) banyak pulak blog yang post artikel bahawa demokrasi di Malaysia sudah mati. Sehari sebelum itu setelah Makamah Tinggi memberi kemenangan semua blog Pakatan bersorak sakan tanda kemenangan. DSAI dalam blognya juga mengalu-alukan kemenangan Hj. Nizar.

Bagi aku apa yang berlaku di Perak itu adalah tanda Demokrasi hidup subur. Jangan pulak apabila keputusan memihak kepada kita maknanya demokrasi hidup tetapi jika tidak memihak kepada kita maka demokrasi sudah mati. Merujuk pilihanraya Amerika hujung tahun 2008, Obama hanya menang 7% undi popular (peratusan undian individu) dan John McCain menerima dengan baik dan tidak pernah mempersoalkan kekalahannya dan terus mengokong untuk memulihkan ekonomi Amerika.

Di Malaysia pada PRU12 kerajaan memerintah menang majoriti mudah dan mempunyai hak membentuk kerajaan tetapi pihak pembangkang terus berpolitik seperti tidak menerima kekalahan. Suatu ketika ketua Pembangkang telah mengumumkan bahawa 31 MP BN akan melompat ke Pakatan dan sebenarnya ini permulaan segala masalah. Sebenarnya kita, ahli politik dan penyokong ahli politik masih belum matang berDEMOKRASI tidak seperti di Amerika dan Eropa.

Dalam suasan ekonomi dunia yang tidak menentu dan lebih dari 30,000 pekerja sudah hilang pekerjaan...sudahlah tu..jangan terlalu berpolitik sangat...wahai ahli politik tolonglah berada di padang membantu RAKYAT yang kesusahan...kita tau ahli POLITIK semuanya kaya-kaya belaka tapi RAKYAT miskin looo.

Ini petikan erti DEMOKRASI yang di petik dalam bahasa Indonesia di Wikipedia untuk renungan kita :

Demokrasi adalah bentuk atau mekanisme sistem pemerintahan suatu negara sebagai upaya mewujudkan kedaulatan rakyat (kekuasaan warganegara) atas negara untuk dijalankan oleh pemerintah negara tersebut. Kedaulatan rakyat yang dimaksud di sini bukan dalam arti hanya kedaulatan memilih presiden atau anggota-anggota parlimen secara langsung, tetapi dalam arti yang lebih luas. Suatu pemilihan presiden atau anggota-anggota parlimen secara langsung tidak menjamin negara tersebut sebagai negara demokrasi sebab kedaulatan rakyat memilih sendiri secara langsung presiden hanyalah sedikit dari sekian banyak kedaulatan rakyat. Walapun perannya dalam sistem demokrasi tidak besar, suatu pemilihan umum sering dijuluki pesta demokrasi. Ini adalah akibat cara berpikir lama dari sebagian masyarakat yang masih terlalu tinggi meletakkan tokoh idola, bukan sistem pemerintahan yang bagus, sebagai tokoh impian ratu adil. Padahal sebaik apa pun seorang pemimpin negara, masa hidupnya akan jauh lebih pendek daripada masa hidup suatu sistem yang sudah teruji mampu membangun negara. Banyak negara demokrasi hanya memberikan hak pilih kepada warga yang telah melewati umur tertentu, misalnya umur 18 tahun, dan yang tak memliki catatan kriminal (misal, narapidana atau bekas narapidana).

Apa pandangan ANDA???

Menangi hadiah RM500 di sini 

~Terima Kasih~

Read more...

May 11, 2009

1Malaysia


Firman ALLAH swt surah Al-A'raf ayat 100 yang ertinya :

Atau apakah belum jelas bagi orang-orang yang mewarisi suatu negeri setelah (lenyap) penduduknya? Bahawa kalau Kami menghendaki pasti Kami seksa mereka kerana dengan dosa-dosanya dan Kami mengunci hati mereka sehingga mereka tidak dapat mendengar pelajaran.

Petikan wawancara bersama Dato' Dr. Sheikh Muszaphar, Angkasawan pertama Malaysia :

Bagi saya kita harus berfikiran jauh dan bukannya memendekkan akal ini. Saya sebenarnya bukanlah ke bulan tetapi ke angkasa lepas dan menggalas segala tanggungjawab yang diberikan. Dugaan yang hadir dalam hidup tidak sekali digentari, saya sudah lihat dengan dua pasang mata betapa kecilnya kita di bumi ALLAH ini.  Bermakna setiap masalah yang timbul saya anggap hanya secebis kuman, kerana ALLAH lebih mengetahui kebenarannya.

1Malaysia adalah gagasan yang dibawa oleh Dato' Seri Najib untuk membawa Malaysia ke arah yang lebih terurus. Barah yang disuntik oleh Penjajah semakin parah dimana isu perkauman menjadi semakin kritikal sejak kebelakangan ini. Selogan DEMOKRASI bebas yang di pelopori BARAT menjadi desakan kepada sistem pemerintahan Demokrasi Raja Berperlembagaan yang telah lama diamalkan di Malaysia.

Kita hanyalah manusia kecil di atas muka bumi dan tidak kelihatan pun kalau dilihat dari angkasa. Begitu kecilnya diri kita di sisi ALLAH tetapi kita setiap hari merasakan besarnya diri ini. Pergolakkan yang terus berlaku dikalangan ahli-ahli politik Malaysia sepertinya mereka tidak merasa bahawa diri mereka di lihat oleh ALLAH yang telah membinasakan banyak negeri-negeri terdahulu akibat kesombongan manusia itu sendiri.

1Malaysia yang aku impikan adalah Malaysia yang aman dan tenteram serta umat Islam nya bersatu hati memimpin kaum-kaum lain. Jangan sampai kaum-kaum lain memimpin kita kerana berdasar pengalaman aku yang sering melawat di negara lain..susahnya umat Islam jika negara yang didiami itu di pimpin oleh bukan Islam.


Apakah 1Malaysia yang ANDA inginkan...kongsikan mungkin ada yang mendengar!!!

Menangi Hadiah RM500 di sini

~Terima Kasih~

Read more...

May 9, 2009

Hadiah Seks Setiap Hari & Gambar Bogel Elizabeth

Aku jumpa cerita best ni kat blog TintaRestu. Banyak yang boleh kita ambil pengajaran dari cerita ni.RALEIGH - Seorang eksekutif perhubungan awam (PR), Charla Muller memberikan hadiah istimewa kepada suaminya iaitu hubungan seks selama 365 malam, dua tahun lalu, lapor sebuah akhbar semalam.
Charla, 42 dari Carolina Utara, Amerika Syarikat (AS) turut menulis sebuah buku menceritakan pengalaman tersebut.

Hadiah istimewa itu ditawarkan ketika suaminya menyambut ulang tahun kelahiran yang ke-40 tahun. Wanita itu berkata, pada awalnya, Brad menyangka dia hanya bergurau dan menolak pelawaan itu tetapi selepas sebulan melakukan seks, suaminya mula menggemari rutin mereka.“Kadang-kala saya terlupa mencukur bulu kaki dan nafas saya pula berbau tetapi Brad tetap menganggap saya seksi dan gembira ketika berasmara dengan saya pada setiap malam,” kata wanita itu.Menurutnya, seks pada setiap malam menjadikan hubungan mereka bertambah akrab.Bagaimanapun, menjelang bulan ketiga, Brad mula menunjukkan tanda-tanda keletihan dan menolak pelawaan untuk bersama.“Kita sudah melakukannya untuk 88 hari berturut-turut dan saya keletihan, Kita boleh melakukannya semula pada malam esok,” kata lelaki itu.
Menurut Charla, seks pada setiap hari berupaya melenyapkan tekanan kerja suaminya.


 2-3 hari lepas pulak kecoh katanya gambar bogel terbaru Elizabeth Wong sang ADUN PKR Bukit Lanjan bertajuk "Welcome bak Elizabeth Wong! So when are you leaving again? More nude pictures of Elizabeth Wong Are here" tersebar di blog di luar negara. Mungkin dia pun amalkan seks setiap hari tu yang nampak bertenaga je.. tapi katanya pak we Melayu Eli dah lari ke Batam. Politik ni macam-macam boleh jadi..master main yang buat kerja, hati blogger dan rakyat terus panas di permainkan...siapa punya kerja ya tu..mungkin BN..dah tak mustahil juga PAKATAN sendiri yang buat. DSAI kan master perang saraf yang dia belajar semasa menuntut dengan Chedet.

Aku ingat nak bincang-bincang dengan wife supaya dia hadiahkan seks setiap hari untuk aku (kecuali waktu bendera merah) supaya melenyapkan tekanan aku melihat politik Malaysia ni.....tak nak cuba ke???

~Terima Kasih~

Read more...

May 8, 2009

Mohon Restu BONDA


Hari ini Hari Ibu @ Mothers' Day..alhamdulillah aku dapat bertemu ibu, bersalam dan cium pipinya. Jasa mu ibu tidak akan dapat ku balas walau segunung emas aku berikan kepada mu. Terima kasih segalanya.

Allah swt berfirman dalam Surah Al-Ahqaf ayat 15 yang ertinya :

Kami perintahkan kepada manusia supaya berbuat baik kepada kedua orang ibu bapaknya, ibunya mengandungnya dengan susah payah, dan melahirkannya dengan susah payah pula. Mengandungnya sampai menyapihnya adalah tiga puluh bulan, sehingga apabila telah dewasa dan umurnya sampai empat puluh tahun ia berdoa : Ya Tuhanku tunjukilah aku untuk mensyukuri nikmat Engkau yang telah Engkau berikan kepadaku dan kepada ibu bapakku dan supaya aku dapat berbuat amal yang saleh yang Engkau ridhai; berilah kebaikan kepadaku dengan memberi kebaikan kepada anak cucuku. Sesungguhnya aku bertaubat kepada Engkau dan sesungguhnya aku termasuk orang-orang yang berserah diri.
 Nota : Juga Doa khas bagi yang menyambut usia 40 tahun.

Apa yang telah kita lakukan pada ibu kita?
1. Menziarahi Nya sebulan sekali.
2. Menalefon Nya setiap hari
3. Memberi duit setiap bulan
4. Memberi hadiah di hari ulang tahun nya.

Aku sering menasihati adik aku supaya memberi duit walau sedikit mana pun kepada ibu setiap bulan walaupun kita kekurangan duit. Insyallah dengan pemberian yang ikhlas bertambah murah rezeki kita. Jangan jadikan alasan tak cukup duit untuk tidak memberi duit kepada ibu kita..ingat semasa kecil dulu ibu berusaha untuk mencari rezeki walau sesukar mana sekali pun bagi memastikan anak-anaknya makan dan bersekolah.Percayalah apa yang kita buat sekarang kepada ibu kita begitulah yang anak kita akan lakukan kepada kita. Sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya.

~Terima Kasih~

Read more...

MAS SELAMAT captured


Pernah dengar nama Mas Selamat. Yang di katakan oleh kerajaan Singapore sebagai TERRORIST merancang untuk hijack kapal terbang dan melanggar kapal terbang di Changi Airport. Pada tahun 2001 Mas Selamat terlepas dari penjara Singapore dan ditangkap semula pada tahun 2006 di Pulau Bintan, Indonesia dan dihantar pulang ke Singapore. Pada Tahun 2007 sekali lagi Mas Selamat berjaya meloloskan diri dari penjara Singapore.

Setelah 13 bulan menjadi orang yang paling dikehendaki oleh Kerajaan Singapore akhirnya Mas Selamat ditangkap di pinggir bandar Johor Bahru. Mengikut berita IKIM.FM, Mas Selamat sekarang berada dalam tahanan ISA Malaysia.

Aku penat memikirkan betapa hebatnya Mas Selamat ni boleh lolos 2 kali dari penjara Singapore yang memang hebat tu dan boleh keluar dari Singapore...tapi kenapa dia tak pergi jauh-jauh hanya stay tempat yang dekat dengan Sngapore je Pulau Bintan dan Johor Bahru... ADA UDANG SEBALIK MEE ke???

~Terima Kasih~

Read more...

May 7, 2009

Sidang ADUN Perak


Gambar petikan dari Albanjari

Wahai SANG Pemimpin, ALLAH swt sedang melihat ANDA semua. Kita manusia tiada kuasa untuk menentukan walau apa pun kerana sesungguhnya kita insan yang terlalu lemah. Insyallah ALLAH swt akan ilhamkan keputusan untuk penyelesaian masalah yang sudah berpanjangan ini. Dan setelah ALLAH swt memberi ilham penyelesaian pasti ada HIKMAH di sebaliknya untuk kita belajar samada keputusan itu akan membawa kebaikan atau bencana. Sudah banyak bencana yang ALLAH swt turunkan kepada umatnya yang terdahulu kerana lupa padanya untuk umat selepas itu belajar dari apa yang telah berlaku.

Firman ALLAH swt Surah Al-Faathir ayat 43 yang ertinya :


Kerana rasa sombong dalam hidup di bumi ini, manusia merencanakan rencana yang jahat, sedangkan tiap rencana jahat itu pasti kembali kejahatannya kepada orang yang merencanakan rencana itu sendiri. Maka tidaklah mereka menunggu selain sunnah kejadian yang berlaku bagi bangsa-bangsa purbakala. Maka sesungguh tidaklah akan engkau dapat perubahan pada sunnah ALLAH, dan tidaklah engkau akan dapat perpalingan bagi sunnah Allah itu.

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a bahawa pada suatu hari kami bertengkar lalu datang Rasulullah saw lalu berkata yang ertinya :

Apakah pernah aku perintahkan kami bertengkar tentang ini dan apakah untuk pertengkaran ini aku diutus Tuhan kepada kamu? Ketahuilah bahawa sudah menjadi sesat banyak Kaum yang hidup sebelum kamu kerana pertengkaran tentang masalah ini. Aku ingin agar kamu jangan lagi bertengkar tentang masalah ini.

Semuga ada pengajaran untuk kita insan yang hanya hamba di sisi ALLAH swt.


~Terima Kasih~

Read more...

May 5, 2009

Contest : RM500 untuk di menangi

Tujuan contest ini adalah sempena 6 bulan blog ini aktif di persada maya.

Hadiah

1. RM200 + Personalised Dolly RSS sponsor oleh EmilaYusof.Com
2. RM100 + Iklan banner 1 bulan di Indocontest.com
3. RM50 + 1 botol NoaSauda sponsor oleh Noasauda.com
4. RM50 + 1 pasang stokin wudhu sponsor oleh Anisha Online Mall
5. RM30 + 1 kotak minuman Honey Appel 3 di sponsor oleh HoneyBagus
6. RM20 + 1 pasang stokin wudhu sponsor oleh Anisha Online Mall
7. Hadiah Mesti untuk Markah komen yang tertinggi.

Soalan

1. Siapakah teman pertama blog ini di BlogRoll.
2. Apakah program Online Income yang no. 9 di Online Income.
3. Senaraikan 3 blog berbahasa English yang di uruskan seperti terdapat di About Me.

Cara

1. Jawab soalan dan publish di blog ANDA serta link kan ke blog ini dapat 10 Markah.
2. Follow twitter dapat 1 Markah.
3. Hebahkan contest ini melalui Twitter dapat 5 Markah.
4. Join mybloglog/blogcatalog dapat 1 Markah.
5. Follow friend connect dapat 1 Markah.
6. Join salah satu affiliate di Online Income dapat 10 Markah.
7. Tambah blog ini di blogroll ANDA dapat 10 Markah.
8. Join theBlogFrog community dapat 5 Markah.
9. Subcribe RSS dapat 5 Markah
10. Tinggalkan komen, link posting Anda, username Twitter & mybloglog/blogcatalog di blog ini dapat 5 Markah.
11. Setiap komen anda di blog ini mulai hari ni bernilai 5 Markah. Lebih banyak komen lebih banyak Markah yang ANDA akan dapat.

Tarikh Tutup : 12.00 malam Jumaat 5/6/2009

Pemenang dipilih berdasar MARKAH terbanyak terkumpul setelah contest ditutup.

Contest ini terbuka kepada semua warga dunia termasuk sponsor yang boleh berbahasa Melayu samada di Malaysia, Indonesia, Singapore, Brunei atau di mana-mana sahaja. Seberang soalan boleh terus komen di sini atau tweet ke Denaihati.

Terima Kasih dan Selamat Berjaya.

Read more...

May 4, 2009

Ulama atau Bukan Ulama


Petikan kata-kata  Syaikh Abdul Qadir Al-Jailani :

Jika kamu menginginkan kerajaan dunia dan akhirat, serahkan dirimu sepenuhnya untuk Allah swt, sehingga kamu akan menjadi pemimpin bagi dirimu dan bagi orang lain. Terimalah nasihatku ini, aku menasihatmu dengan jujur, maka jujurlah kamu kepadaku. Jika kamu berdusta dan mendustakan maka kamu akan didustakan pula. Jika kamu menghutangi maka kamu akan dihutangi. Ambillah ubat dariku untuk menyakitmu dan gunakanlah ia agar kamu sihat. Orang-orang terdahulu berkeliling ke barat dan ke timur untuk mencari para wali dan orang-orang soleh. Mereka adalah doktor-doktor hati dan agama. Tetapi pada hari ini kamu justru sangat membenci para fuqara, ulama dan wali, padahal sebenarnya mereka adalah para pembimbing dan pengajar.

Nabi Muhammad saw telah bersabda bahawa Allah swt berfirman yang ertinya :

Tidaklah mendekatkan diri orang-orang yang mendekatkan diri kepada-Ku dengan lebih utama daripada menjalankan sesuatu yang telah Aku wajibkan ke atas mereka. Dan tidak henti-hentikannya hamba-Ku mendekatkan diri kepada-Ku dengan ibadah-ibadah sunnah sehingga Aku mencintainya maka Aku menjadi pendengaran, penglihatan, tangan dan penolong baginya. Maka dengan-Ku dia mendengar, dengan-Ku dia melihat dan dengan-Ku dia menyerang.

Para ulama bersunyi diri dari dunia dan akhiratnya semata-mata kerana taatnya kepada Allah swt. Dengan ketaatannya menjadikan Allah swt cinta kepadanya. Para ahli sufi itu belum sampai ke akhirat sudah melihat hisab atau hal-hal lain di sana.

Sesungguhnya, tidak ada kebahagian bagi kita sehingga kita mengikut Al-Quran dan Sunnah. Sebahagian ahli sufi berkata "Barangsiapa tidak mempunyai guru, maka gurunya adalah iblis". Ikutlah para guru iaitu Ulama yang mengetahui Al-Quran dan Hadith serta beramal dengannya. Belajarlah dan bergaullah dengan mereka maka insyallah kita akan berjaya.

Semuga sedikit ilmu ini memberi pedoman kepada kita untuk membuat pilihan kerana kejayaan kita dunia dan akhirat hanya apabila kita mengikut Al-Quran dan Hadith yang diwarisi oleh pewaris nabi, para ulama yang sentiasa mengikut cara hidup Rasulullah saw...wallahuallam.

~Terima Kasih~

Read more...

May 3, 2009

theBlogFrog Community

find your friends at theBlogFrog.com

Malam ni aku saja-saja jalan-jalan melawat beberapa blog dalam dan luar negara. Aku jumpa sesuatu yang agak menarik dan nak kongsi dengan kawan-kawan...theBlogFrog Community.

Aku suka theBlogFrog ini kerana service yang disediakan boleh memberi beberapa kebaikan kepada blog kita :

1. Menjadikan blog kita sebagai social blog yang interaktif dimana kita boleh melihat teman terkini yang visit, berinteraksi dan mengetahui post terkini teman-teman.
2. Mempunyai blog directory
3. Link dengan teman-teman yang join komuniti blog kita.
4. Menambah trafik dan search rankingNak join tak susah percuma dan sekadar tambah blog anda dengan click Become A member di sidebar blog Denaihati ini. Jom join my theBlogFrog Community...tak cuba tak taukan!!

~Terima Kasih~

Read more...

May 1, 2009

Tomok OIAM Menang RM1juta


Tomok baru di undi sebagai pemenang hadiah RM1juta untuk program OIAM anjuran 8TV...RM1juta beb...banyak tak tu!!! Kalau aku dapat RM1juta ..apa nak buat ya..emmm aku ada rancangan tapi simpan dalam hati sebab belum dapat. Pada satu ketika Tomok jatuh no 3 tetapi juri memihak pada Tomok kerana Tomok lebih consisten berbanding Esther dan Aweera.

Aku suka dengan semangat yang Tomok tunjukkan untuk meraih kejayaan sebesar ini. Nampak mudah tapi bukan semudah itu, kecekalan, semangat, daya tahan dan never give up serta tawakal mesti ada untuk kita mencipta apa-apa juga kejayaan.

Jika Tomok sudah menang bagaimana pulak Isma AF7 kakak Tomok. Kepada pengikut AF7 pasti setuju bahawa antara suara yang terhebat adalah Isma tetapi tak mustahil jika Isma boleh terkeluar awal seperti Aril.Tapi kalau berlaku memanglah hilang seri AF7...bagi orang-orang astro je lah tengok AF7.

Tahniah kepada Tomok...aku cadangkan RM200,000.00 simpan kat ASB dan jangan sentuh-sentuh, jadikan simpanan hari tua ..ambik dividen je setiap tahun...trust me..RM1juta bukan banyak pun kalau tak plan betul2 setahun dah habis. Good Luck to Isma untuk jadi juara AF7.

~Terima Kasih~

Read more...

Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP