Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

Aug 31, 2009

MERDEKA : Aku bukanlah seorang PERWIRA

Kempen Kibar Jalur Gemilang


1. Alhamdulillah setelah lebih seminggu bermusafir melawat keluarga akhirnya pulang juga aku ke rumah. Esok genap 10 hari kita berpuasa dan ini bermakna kita meninggalkan 10 malam pertama Ramadhan malam Kerahmatan dan akan memasuki 10 malam kedua bulan Ramadhan yang penuh BERKAT. Esok juga kita akan menyambut KEMERDEKAAN yang ke 52.

2. Aku lahir sebagai anak MERDEKA yang lahir setelah NEGARAKU Malaysia MERDEKA. Tetapi aku bukan dilahirkan dizaman serba pantas zaman ICT. Aku masih merasai jalan tanah merah berdebu, air telaga yang akan kering kontang di musim kemarau, dari pelita diganti lampu gasolin, dari berjalan kaki kemudian berbasikal dan menunggang motosikal, makan daging setahun sekali, melastik burung, bermain teng teng, mandi di sungai, berjalankaki ke sekolah sejauh 5 km dan banyak lagi memori silam yang pasti tidak akan dapat dilalui oleh anak-anak aku.

3. Alhamdulillah ALLAH swt telah memberi peluang Aku bermusafir lebih daripada 10 buah negara daripada negara yang kaya hinggalah negara yang miskin. Daripada yang mampu makan beratus ringgit hinggalah yang menunggu sisa makanan di belakang restaurant untuk dimakan. Aku sangatlah bersyukur kerana dilahirkan di MALAYSIA dalam keluarga beragama ISLAM. MALAYSIA terlalu istimewa jika dibandingkan dengan negara-negara lain.

4. Alhamdulillah aku anak kampung dapat mengecapi NIKMAT KEMERDEKAAN kurniaan ALLAH swt. Dari seorang kakitangan kerajaan kepada pengurus di syarikat multinasional hinggalah menjadi usahawan. Dari tinggal di rumah sewa satu bilik hinggalah mempunyai rumah sendiri 5 bilik. Dari berjalankaki, naik bas mini, motor honda cabok, drive kereta wira hingga BMW 7 series. Solat di surau kayu hinggalah ke Masjidil Haram... semua itu nikmat ALLAH hasil daripada KEMERDEKAAN.

5. Apa yang kita kecapi ini tidak datang begitu sahaja tanpa ada usaha daripada datok moyang kita dengan izin ALLAH. Semuga kita dapat mengekalkan dan menambah baik untuk anak cucu cicit dan keturunan kita akan datang. Janganlah kita tinggalkan MALAYSIA yang hancur mancur untuk keturunan kita..... insyallah selagi kita patuh dengan perintah ALLAH swt dengan cara Nabi saw kita pasti tidak tersasar daripada kejayaan dunia dan akhirat.

6. Apa makna KEMERDEKAAN untuk ANDA teman-teman ku ..............

Diriwayatkan dari Umar, bahawa dia berkata : "Pangkal ketawadhuan adalah : engkau hendaknya mendahului salam kepada orang Islam yang engkau temui, hendaknya engkau rela mengambil tempat duduk yang lebih rendah (bawah), hendaklah engkau tidak suka disebut0sebut kebaikanmu dan ketaqwaanmu." (Al Hadith)

Read more...

Aug 26, 2009

Ada yang sensitif guna perkataan SELSEMA BABI


Aku terbaca komen yang menarik untuk kita bahaskankepada teman-teman yang berminat. Komen ini tanpa nama hanya menggunakan Anonymous :

fxxk off! apa itu selsema babi? u only fxxking stupid macam babi... WHO (World Health Organization) already declared this virus is no longer because of pig. macam tu pun u tak faham.... u la baru bodoh macam babi!!! babi!! plz la... the whole world is called this as H1N1.. not sure u r outdated or u r live in ur own world... buang maka aje... lagi pun, doctor yang mana told u that is have medicine to anti H1N1? usahlah guna tak tau ubat babi apa tu untuk tipu orang... kalau u suka berdosa, itu u punya pasal... jgn la susahkan orang lain... babi!!

Dan ini jawaban dari owner blog tersebut :

Anon sungguh beremosi sekali tapi sayangNYa hanya guna ANON...sememangnya WHO mengunakan H1N1 tetapi majoriti masyarakat masih tidak faham apa itu H1N1...kenapa sensitif sangat dengan selsema BABI...kalau dulu selsema BURUNG tapi kita masih lagi makan AYAM...jadi kenapa mesti sensitif??? Kalau anon tidak percaya dengan Habbatus Sauda ada ramai diluar sana yang tahu apa itu Habbatus sauda pasti yakin dengan Habbatus Sauda...maaf kiranya entri ini menggangu ANON....

Komen aku daripada pendengar di radio IKIM.fm dan beberapa radio yang lain sememangnya masyarakat masih tidak begitu faham lagi H1N1 ni dan mereka lebih selesa dengan perkataan Selsema Babi tapi implikasinya masyarakat masih bersangka bahawa Selsema Babi ini dari Babi sehingga ada yang menelefon dengan penuh emosi bertanyakan kenapa tak dibunuh sahaja babi-babi yang ada tu...

Bagi aku perkataan Selsema Babi ini juga tidak ada bezanya dengan perkataan Selsema Burung tetapi ianya telah di POLITIK kan sehingaa ada yang menjadi begitu sensitif apabila ada yang masih menggunakan perkataan Selsema Babi....

Apa pandangan TEMAN-TEMAN BLOGGER......

Read more...

Aug 24, 2009

Nilai setitis AIR MATA


Aku teringat Kak Ipar aku punyalah minat menonton movie TAMIL. Katanya movie TAMIL ini lebih dramatik daripada HIDUSTAN. Kak ipar kata lebih sedih dan pasti berderai air mata apabila menonton movie TAMIL. Begitu mudahnya kita menitiskan AIR MATA dengan hanya menonton cerekarama, senitron dan filem sedih maka berderailah air mata.

Jika nak dibandingkan lelaki dan wanita pasti semua mengakui bahawa wanita lebih mudah untuk menitiskan AIR MATA. Wanita pasti akan menitiskan AIR MATA apabila menghadapi masalah terutama menghadapi kerenah suami yang semakin jauh dengan keluarga. Ramai yang pasti menitiskan AIR MATA apabila keluarga kita meninggalkan kita TIDAK KEMBALI LAGI. Aku sendiri tidak dapat menahan AIR MATA apabila anak sulong aku pergi dahulu meninggalkan kami .... insyallah semuga DIA menunggu kami di pintu SYURGA.

AIR MATA itu ertinya KESEDIHAN dan tak kurang juga ada AIR MATA apabila kita BERJAYA. Bagi BABY yang masih tidak pandai bercakap AIR MATA itu ertinya mereka lapar atau mereka sudah tidak selesa dengan pampersnya yang sudah over load. Apabila BABY menangis IBU-BAPA pasti faham apa yang BABY mereka inginkan tanpa perlu diberitahu.

Begitu juga ALLAH swt apabila kita HAMBANYA menitiskan AIR MATA ketika bermunajat sujud di hadapan-Nya PASTI ALLAH swt lebih faham apa yang hamba-Nya inginkan tanpa perlu kita berbicara kepada-Nya. ALLAH swt lebih memahami hambanya daripada ibu-bapa memahami BABY yang menangis tanpa berkata.

Al kisah setelah kiamat ketika Nabi saw menyiram api Neraka yang sedang menuju umatnya, maka api itupun mati seketika. Maka Nabi saw bertanya " Ya Jibrail, air apakah ini? Belum pernah saya melihatnya yang semudah ini memadamkan api itu." Malaikat Jibrail a.s menjawab " Air ini hanya air mata, umat-Mu yang mereka menangis oleh sebab TAKUTnya kepada Allah swt di saat mereka menyendiri. Maka Allah swt telah memerintahkan aku supaya aku mengambilnya serta memeliharanya sampai waktu Engkau memerlukan untuk memadamkan api yang menyerang umat-Mu." (Mau'izhatun)

Itulah nilai SETITIS AIR MATA.......

Read more...

Aug 22, 2009

Ramadhan bulan penuh BERKAT..apa azam kita??

Alhamdulillah syukur sangat Aku diberi peluang oleh ALLAH swt untuk bertemu dengan Ramadhan tahun ini. Ramadhan penghulu segala bulan, bulan yang penuh dengan KEBERKATAN dengan ganjaran yang berlipat kali ganda dan juga bulan pengampunan. Insyallah Aku berazam untuk menjadikan Ramadhan tahun ini Ramadhan yang terbaik sepanjang penghidupan kerana Ramadhan tahun hadapan belum tentu akan bersua lagi...

Aku BerAZAM untuk ....

1. Solat 5 waktu berJEMAAH kerana mengikut Nabi saw sangat memBERATkanNya sehingga Nabi saw mengarahkan para sahabat mengumpul kayu api untuk membakar mereka yang tidak solat berJEMAAH. Nabi tidak pernah solat sendirian sehinggalah Baginda wafat.
2. Perbanyakkan solat SUNAT bermula dengan solat FAJAR, solat ISRAQ, solat DHUHA, solat WUDUK, solat TAUBAT, solat RAWATIB, solat TERAWIH, solat TAHAJJUD, solat ISTIKHARAH, solat TASBIH dan penutup dengan solat WITIR.
3. Istiqomah dengan dzikir pagi dan dzikir petang, dzikir minimum 300 pagi dan 300 petang serta banyakkan Istigfar.
4. Bersedekah setiap hari walaupun HANYA RM1.00.
5. Memberi makan kepada orang yang berbuka puasa.
6. Bertadarus Al-Quran bersama keluarga.
7. Banyakkan ITIQAF di Masjid pada 10 hari terakhir Ramadhan.
8. Mengadakan majlis ILMU bersama keluarga dengan membacakan beberapa hadis nabi setiap hari.
9. Tidak membazir terutama JUADAH makanan.

Kepada Emak,abah, isteri, anak-anak, adik beradik, keluarga, jiran, teman dan TEMAN BLOGGER aku menghulur sepuluh jari memohon AMPUN dan MAAF jika ada perbuatan, perkataan dan tulisan yang menguris perasaan. DOAkan Ramadhan tahun ini Ramadhan TERBAIK untuk kita semua.....

Fadhilat Amal : Dari Aisyah r.a : "Adalah Nabi saw beriktiqaf sepuluh hari yang akhir dari bulan Ramadhan sehingga wafatnya, kemudian beriktiqaf para isterinya sesudahnya (iktiqaf isterinya adalah di rumah)." (Al-Hadith)

Read more...

Aug 20, 2009

SELSEMA BABI : Pencegahan lebih baik daripada Rawatan

Berita terkini "Seorang wanita hamil lebih 8 bulan menjadi korban ke-68 wabak selesema A (H1N1) di negara ini, sementara jumlah kes terbaru pula meningkat tinggi sehingga 569 kes dalam tempoh 24 jam." Mengikut WHO Asia Tenggara adalah kawasan kedua tertinggi korban H1N1 iaitu seramai 106 orang.

Wabak Selsema Babi tiada penghujungnya dan dilaporkan keadaan akan menjadi parah pada musim tengkujuh bulan Oktober, November dan Disember. Sudahkah kita bersedia??

Selain daripada menjaga kesihatan mengikut aturan yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan, aku nak cadangkan beberapa tips.

1. Gunakan Habbatus Sauda berterusan kerana kajian di China telah membuktikan bahawa Habbatus Sauda boleh meningkatkan daya tahan tubuh... (Boleh lah order di Saudacare).
2. Tidur dalam GELAP kerana sel-sel tubuh akan memulihkan secara sendiri (dengan izin Allah) di dalam GELAP.
3. Sentiasa pakai wangi-wangian tanpa alkohol kerana virus bersifat ultrasonik yang akan tewas kepada infrasonik yang ada pada wangian. (Bolehlah order ODP dari Zul kot....heee).
4. Sentiasa berWUDHU apabila kita keluar dari rumah. BERWUDHU insyallah lebih POWER daripada pakai topeng muka. Bukankah berWUDHU itu juga membersihkan tubuh seperti dicadangkan oleh KKM yang akan membersihkan luaran dan dalaman. Jadi  WUDHU + Topeng tambah power.
5. Solat Malam walaupun hanya sunat Witir 1 rakaat, insyallah akan dipelihara keluarga dari segala bencana. Ketika berlaku wabak Taun yang hebat di Indonesia pada awal 1940an, apabila wabak menyerang satu-satu kampung kesemua penduduk akan mati kecuali mereka yang solat Malam (Kisah Benar ni).
6. Baca Al-Quran kerana dalam Al-Quran ada ayat-ayat Syifa dari ALLAH swt untuk memelihara kesihatan manusia.

Kalau ada tambahan tips dari teman-teman sila kongsikan untuk kita sama-sama amalkan. Apa pun segalanya dengan kehendak ALLAH swt. Seandainya setelah mengamalkan kehidupan dan amalan yang baik tetapi masih juga terkena H1N1 maknanya itu atas kehendak Allah swt dan seandainya kita meninggal kerana H1N1 insyallah kematian kita itu adalah Syahid kecil.

Fadhilat Amal : Hadis yang diriwayatkan oleh Muslim melalui Uthman bin Affan : "Sesiapa yang berwudhu lalu mengelokkan wuduknya, keluarlah dosa-dosanya dari tubuhnya sehinggaka ia keluar daripada hujubg-hujung jar."

Read more...

Aug 19, 2009

Kuasa Password yang boleh menjadikan kita JUTAWAN.

Apabila kita ada cita-cita yang nak dicapai maka Pakar Motivasi nasihatkan kita antaranya :

1. Letakan gambar apa yang kita cita-citakan itu di tempat yang kita boleh lihat setiap hari.
2. Setiap hari ambil masa 2 minit untuk fikir dan bayangkan bahawa kita telah mencapai apa yang kita cita-citakan itu.
3. Tuliskan cita-cita kita sebanyak 100 kali berulang-ulang setiap hari.

Contohnya jika kita ingin memandu kereta BMW 5series modal terbaru maka hendaklah kita melihat gambar kereta idaman kita, bayangkan selama 2 minit yang kita sedang memandu kereta idaman dan tuliskan di atas kertas berulang-ulang sebanyak 100 kali dan lakukan setiap hari. Tujuannya adalah untuk memasukan cita-cita kita itu ke dalam Minda Separa Sedar yang tidak pernah tidur. Kuasa Minda Separa Sedar yang menguasai 90% pemikiran kita sangat menakjubkan sekiranya kita pandai menggunakannya.

Aku nak cadangkan suatu lagi cara yang sangat praktikal yang boleh kita menyimpan cita-cita ke dalam Minda Separa Sedar. Cuba kita ingat satu hari berapa kali kita LOG IN ke dalam akaun samada akaun online banking, affiliate programmes, akaun blog, email, youtube, twitter, facebook, myspace dan sebagainya....BERAPA KALI AGAKNYA??? Selalunya kita gunakan nama, tarikh lahir, no hp, nama mak we/pak we dan sebagainya sebagai password untuk LOG IN sesuatu akaun.

APA KATA mulai hari ini kita tukar password kita kepada cita-cita kita contohnya "NAKKAYA, MATIBERIMAN, JADIJUTAWAN, MASUKSYURGA, SUKABMW" dan sebagainya mengikut cita-cita kita. Kalau nak lebih selamat tukarlah A=4, I=1 dan E=3. Bayangkan kalau 100 kali kita LOG IN sehari maka 100 kali lah kita taip cita-cita kita dan insyallah ianya akan disimpan ke dalam Minda Separa Sedar.

Daripada pengalaman aku kita PASTI AKAN DAPAT apa juga yang kita simpan dalam Minda Separa Sedar cuma masa yang akan menentukan..lagi pun kejayaan tak datang sekelip mata. Kalau tak percaya buatlah selama 1 TAHUN tanpa berhenti dan rasakanlah hasilnya sendiri....kalau dah berjaya jangan lupa INFAQ ke Sekolah Agama GHUFRAN ya!!!

Read more...

Aug 17, 2009

Buat Duit dengan blog ANDA

Aku dapat 2 komen yang menarik perhatian dari teman-teman :

@ Unwanted : admin, mintak tolong ajarkan bagaimana letak adverlets kat sebelah kanan-bawah blog leh tak.? 
@ Azizwan : yer la.. aku pun nak tahu ni. huhu.. slama aku ber'blog ni, kat blog bro ni ler first time aku nengok iklan advertlets boleh tepek kat area tu.. mula2 aku ingat advertlets sedia script utk area tu tp cari punya cari tak jumpa plak.. kui3..

Nak cerita lah sebenarnya aku ni bukan pandai sangat nak buat tutorial ni terutama nak buat box untuk masukkan code html ni...tiba-tiba macam diseru-seru Precious buat entri Tutorial buat blog button yang sememangnya aku tercari-cari ni. Jadi dengan sukanya aku pun mencubalah ilmu yang diajar tu dan nampaknya berjaya ...alhamdulillah.

Sebelum aku nak buat tutorial aku nak balas balik komen Unwanted dan Azizwan, tu lah entah macam mana suatu petang Allah ilhamkan idea untuk letak iklan advertlets di kaki kanan blog ni. Hasilnya alhamdulillah income advertlets meningkat agak laju juga. Tapi saja nak tahu feedback dari kawan-kawan adakah iklan tu menganggu atau tidak?

Untuk Unwanted dan Azizwan serta yang berminat sila klik tutorial Cara Mudah Letak Iklan. Selamat mencuba.

Fadhilat Amal : Sabda Nabi saw : "Kebaikan di dunia dan akhirat beserta ilmu dan kemuliaan di dunia dan akhirat juga beserta ilmu. Seseorang yang alim (berilmu) lebih besar keutamaannya di sisi Allah swt dari pada seribu pejuang yang mati sahid."

Read more...

Aug 15, 2009

Joom Buat DUIT RAYA

Puasa dah dekat,, Raya tak lama lagi. Aku menyahut cabaran Preciuos untuk buat DUIT RAYA. Jadi kepada kawan-kawan yang berani menyahut cabaran ini boleh lah teruskan tetapi yang was-was tengok jelah samada kami untung beratus-ratus atau rugi modal. Jadi dah kebetulan aku buat entri buat DUIT RAYA ni aku terus bagi 2 peluang buat DUIT RAYA.

1. Peluang pertama ni aku follow Precious, sistem mudah je kita daftar dan bayar RM5 yang kita bayar terus kepada sponsor kita jadi untuk kes aku ni aku bayar terus ke akaun Precious. Jadi kalau kawan-kawan join aku 100% bayar terus kepada aku tiada fee untuk admin jadi kalau kita rugi pun RM5 je lah...

Kepada yang nak meyahut cabaran cari DUIT RAYA klik @ http://www.danaraya.com/?id=denaihati

2. Peluang kedua ni aku dah join beberapa minggu tetapi ni lah kali pertama aku promosi. Sistemnya hampir sama tapi beza sikit dengan DanaRaya.com. Untuk join MYRM10.com kita perlu bayar RM10 sekali sahaja kepada admin kemudian setiap kawan-kawan yang join level pertama kita dapat RM4 dan setiap kawan level 2-10 kita dapat RM0.50 untuk setiap member baru. Setakat ni aku dah balik modal menunggu untung je. Jadi kalau kawan-kawan join risikonya hanya RM10 sahaja. Prestasi MyRM10 , 24 Dec 2008 - 1 Ogos 2009! 7300 Ahli selama 9 Bulan !! Jumlah PAYOUT terkini : RM30,456.00

Kepada yang nak mengambil risiko cari DUIT RAYA klik @ http://myrm10.com/10866

Fadhilat Amal : Nabi saw bersabda : Tidak ada hari di mana para hamba berpagi-pagi beribadah (bersedekah) melainkan ada 2 malaikat yang turun, yang satu mengatakan 'Wahai Allah, berilah ganti bagi orang yang berinfaq dan yang lainnya mengatakan, 'Wahai Allah, berilah kerusakan bagi orang yang kikir."

~Terima Kasih~
x-po - Aku x-po

Read more...

Aug 14, 2009

Ustaz Asri - Pergi Tak Kembali


Salah seorang teman Ustaz Asri menceritakan bahawa Ustaz sememangnya kurang sihat dari awal pagi tetapi tetap bersemangat untuk hadir di program "Syahadah" di RTM. Sebelum program USTAZ sempat minum segelas susu dan minta Al-Quran. Ketika sedang buat sound check tiba-tiba USTAZ melafaz "Allahuakbar" dan terus rebah Pergi Tak Kembali.

Kemarin Yasmin Ahmad, semalam Ustaz Asri mungkin esok giliran Aku pula yang akan Pergi Tak Kembali ....seandainya tiba-tiba blog ini sunyi sepi, teman-teman itu mungkin makna Aku sudah berada di alam yang lain.

Adakah KPI peribadi sudah cukup menyediakah Aku menghadapi azab kubur? Imam Al-Ghazali berkata, "Jangan hairan dengan bilangan (ular) yang banyak ini Sebab bilangan itu sebanyak bilangan akhlak tercela yang dimilikinya seperti sombong, riyak, hasad dengki, dendam dan sifat-sifat buruk lainnya." Penyebab azab kubur lainnya adalah adu domba, mengumpat dan tidak memastikan air kencing yang masih tersisa di kemaluan keluar dengan sempurna. Ibn Hibban dan Al-Hakim meriwayatkan sabda Nabi saw : "Kebanyakan seksa kubur disebabkan kerana kencing.". Sempurnakan buang air kencing dengan cara mengurut, berdehem, batuk dan berjalan beberapa langkah.

Untuk Arwah Ustaz Asri.....AL-FATIHAH.

Read more...

Aug 13, 2009

Noordin Mohd Top ditahan ISA

Komen Bapak mertua Noordin Mohd Top setelah dia dan isteri Noordin serta 3 anak Noordin yang ditinggal selama 8 tahun tanpa jejak : "Apa nak jadi, jadilah ...kita terima saja dan berserah pada Allah. Tidak mungkin kami dapat berjumpanya lagi...semua orang kini mencarinya. Kalau jumpa pun saya tak tahu mahu kata apa"

Aku cuma terfikir kalaulah Noordin Mohd Top kena tahan ISA mesti lain ceritanya, Insyallah isteri dan anaknya masih boleh berjumpa dan hanya menunggu masa sahaja bila dia dibebaskan walaupun sudah ditahan selama 8 tahun daripada menjadi pelarian entah di mana. Cerita dari dua teman aku bekas Jemaah Islamiah(JI), seorang teman Malaysia dah bebas dari tahanan 2 tahun ISA dan seorang lagi teman Indonesia dah insaf dan tak terlibat lagi, mereka memang dilatih untuk menjadi perjuang. Pada peringkat awal memang pada landasan yang betul tetapi lama kelamaan perjuangan tersimpang daripada matlamatnya.

Katanya semua senarai pengganas ini dikeluarkan oleh Amerika (Yahudi la tu kan) dan mereka berkuasa menangkap pengganas di mana sahaja di atas muka bumi ini seperti dua orang rakyat Malaysia Mohd Farik Amin atau Zaid (Zubair) dan Mohammed Nazir Lep atau Bashir Lep (Lillie) yang sedang ditahan di Teluk Guatanamo sejak 2003.

Kadang-kadang aku terfikir sebenarnya tahanan ISA di Malaysia untuk kes pengganas ini mungkin sebenarnya adalah untuk PERLINDUNGAN seperti kes Mas Selamat. Jika mereka ini ditahan dinegara bukan Islam dan dilabel sebagai pengganas pasti teruk kena...solat dan amalannya entah bagaimana?? Mungkin juga apabila nama mereka telah terkeluar dari senarai pengganas Amerika barulah mereka dibebaskan dari tahanan ISA dan selagi nama mereka ada dalam senarai mereka tidak akan dilepaskan kerana mungkin masih diburu oleh Amerika....MUNGKIN yang tak mustahil.

Hanya kerana takut dengan ISA akhirnya arwah Dr. Azhari dan Noordin Mohd Top menjadi pelarian dan mungkin dijadikan  bahan menyebab apabila berlaku pengeboman yang entah siapa yang lakukan....teringat firman Allah swt : "Allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya..(Al-Baqarah,286) dan "Dan jika Allah menimpakan suatu bencana kepadamu, tidak ada yang dapat menghilangkannya selain Dia ..."(Al-An'am,17). Harta, keluarga, kekayaan, kemiskinan, anak, perjuangan, kuasa, ISA, penjara, kesihatan dan bermacam lagi adalah ujian untuk manusia. Bagi mereka yang beriman dan bertaqwa apabila menghadapi ujian-Nya janji Allah swt : "Barangsiapa bertaqwa kepada Allah, maka dijadikan jalan keluar untuknya dan diberi rezeki dari jalan yang tidak diduga-duga."(Al-Talaq, 2,3). Bila kita diuji oleh Allah mintalah tolong kepada Allah swt sahaja JANGAN sesekali meminta pertolongan dari makhluk atau manusia lain kerana firman Allah swt : "Hanya kepada Engkau kami sembah dan hanya kepada Engkau kami memohon pertolongan." (Al-Fatihah, 5).

Read more...

Aug 12, 2009

Sedekah kunci KEJAYAAN dan KESELAMATAN

Semalam teman aku merungut, dia kata bisnis MLMnya untung tak seberapa tetapi hari-hari kena ketuk dengan downline, hari-hari kena belanja downline. Aku nasihat kat dia biasalah tu bila buat bisnis ni tak kira apa termasuk MLM mesti kena keluar modal dulu...kalau tak sanggup keluar modal manakan bisnis boleh sukses cuma yang aku tak setuju banyak kumpulan MLM ni kenakan bayaran belasan malah puluhan ribu untuk join bisnis MLM mereka. Yang aku fahamlah MLM ni bisnis bermodal kecil dan bila kita ikut sistemnya boleh memberi pulangan besar.

Aku masih ingat zaman dulu-dulu masa buat MLM kami berlumba-lumba nak belanja selepas makan beramai-ramai. Kami yakin betul setiapkali sesiapa belanja Allah akan bagi pulangan 100 kali ganda seperti firman Allah swt : "Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbukan tujuh bulir; pada tiap-tiap bulir; seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang Dia kehendaki. Dan Allah Maha Luas (karunianya) lagi Maha mengatahui." (Al-Baqarah, 261). Kami sentiasa ingat mengingati satu sama lain untuk menderma, sedekah dan infaq sebahagian daripada pendapatan yang diperolehi kerana kami yakin rezeki yang kami perolehi bukan semuanya hak kami. Memang betul yang rajin belanja dan sedekah tu lah yang sukses...dan ramai dikalangan team kami yang sukses...Alhamdulillah.

Sedekah dan infaq ini adalah hak peribadi kita untuk persediaan di alam akhirat. Insyallah sedekah dan infaq yang ikhlas adalah antara 3 amalan yang berterusan walaupun kita sudah meninggal. Bayangkan jika kita sedekah untuk masjid, sekolah atau membantu pelajar belajar agama maka selagi masjid, sekolah dan ilmu pelajar itu ada selagi itulah kita mendapat pahala zaman berzaman walaupun kita sudah meninggal. Sedekah dan infaq tu bukan mesti Ringgit ribu-ribu atau ratus-ratus, RM0.10 pun boleh janji ikhlas.

Aku memang azam untuk sedekah setiap hari. Sekarang ni nak sedekah senang sangat di masjid ada tabung masjid dan tabung anak yatim. Kita juga boleh sedekah secara online dengan klik je online banking kita kepada yang memerlukan. Kepada yang nak melabur untuk akhirat teman-teman boleh juga menderma untuk pembinaan Sekolah Menengah Agama Ghufran ke akaun MBB 551191102792 (Sekolah rendah Agama Ghufran). Insyallah sedekah kita itu juga membantu menyelesaikan masalah dan melindungi kita dan keluarga dari wabak Selsema Babi @ H1N1.

Read more...

Aug 11, 2009

Contest khas BULAN MERDEKA, MALAYSIA.

Seperti yang dijanjikan Denaihati akan melancarkan contest khas bulan Merdeka.

1. Jika untuk pelawat ke 22,222 tiada pemenang tetapi tidak untuk pelawat ke 33,333. Ucapan tahniah kepada Precious kerana telah berjaya menjadi pelawat ke 33,333 dan memenangi hadiah RM30. Terima kasih tak terhingga kepada semua pelawat-pelawat yang lain khasnya yang meninggalkan jejak melalui komen-komen yang bernas. Kepada yang tidak berjaya tunggu peluang menjadi pelawat istimewa ke 44,444.

2. Terima kasih kepada Al Ansar Propertis Sdn Bhd (Projek Garden Villa, Klang) kerana sudi menjadi penaja kepada contest khas bulan MERDEKA. Contest ini mudah sahaja. Setiap komen yang mengikut syarat di entri bermula 1/8 - jam 12.59 malam 31/8/2009 akan dibayar sebanyak RM0.20. Syaratnya mudah, setiap komen mesti sekurang-kurangnya 7 perkataan dan minimum untuk cash out adalah RM10 (memudahkan untuk bank in cash di mesin ATM..heee) atau sekiranya tak mahu cash out boleh iklankan blog di Denaihati selama 2 bulan.

3. Terima kasih juga kepada Anisha Online Mall (Pemborong Stokin Wudhu Berkualiti) kerana sudi menaja hadiah khas (belum dimaklumkan) untuk komen yang paling menarik sepanjang bulan Merdeka (menyahut cabaran Rizal dan Azizwan lah ni). Anisha Online Mall (Pemborong Stokin Wudhu Berkualiti) akan memilih komen yang paling menarik dan keputusan adalah muktamat.

4. Contest untuk penGOMEN terbanyak dan penGOMEN pertama terbanyak berjalan seperti biasa sila rujuk di penGOMEN paling ngetop.

 5. Untuk menjawab soalan Azizwan, mana-mana blog samada blog yang dicalonkan atau blog mempromosi contest Weblog popular 1Malaysia yang tersenarai di 4 ranking utama di google.com.my akan dikira sebagai pemenang.


Fadhilat Amal : Firman Allah swt : "Siapa yang bertakwa kepada Allah niscaya Dia akan membukakan jalan keluar baginya. Dan Dia memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangkanya. Dan barang siapa bertawakal kepada Allah, niscaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan-Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi setiap sesuatu" - Ayat 2,3 Al-Talaq 

~Terima Kasih~
Zul - Zul's Blog

Read more...

Aug 10, 2009

Cara Menyelesaikan Wabak Selsema Babi @ H1N1

Entri ini ditaja oleh Saudacare.com (Penawar alternatif H1N1) : Dalam entri  H1N1 yang lepas : Ding Dang bertanya... kepada sesiapa yang boleh tolong jawab persoalan yang saya masih belum mampu mendapat jawapan yang tepat. Tentang selsema babi. Nama sains H1N1 nama glamor selsema babi. Tapi sekarang ni ada kaitan tak dengan babi... nama ada... penyakit adakah dari simptom babi. Kalau dulu selsema burung habis ayam sekampung dibunuh kesian orang kampung. Tapi kalau selsema babi tak dengar pun babi dimusnahkan. Babi dengan ayam memang ada beza tapi penyakit.... tu.. he... tak paham saya.... tolong le jawab

Dijawab oleh Anon : terasa ingin mjawab komen din dang :

"sbb selsema burung disebarkan melalui burung... yakni klu makan burung yg ad penyakit tu etc...tp, selsema babi, human to human transmission... bukan melalui babi.. mgkn ad yang ttanya2 habis tu knape nama dia selsema babi tu bukan selsema manusia.. =P, jwpn nya sbb virus tu asalnya ditemui pd babi (atau kata nama lainnya, virus tu memula menjangkiti babi, lalu berlaku 'mutasi @ mutation' dan jadikla h1n1... lalu virus itu menjangkiti manusia... so skang, selsema ini berjangkit melalui manusia..."

"Daripada angka ini (5.5 juta orang dijangkiti), jika kita anggarkan kadar kematian antara 0.1 hingga 0.5 peratus, kira-kira 5,500 hingga 28,000 penghidap selesema itu akan meninggal dunia," kata presiden Persatuan Perubatan Malaysia (MMA).

Mengikut jawaban Anon, logik tak kalau aku katakan bahwa cara paling berkesan untuk menyelesaikan masalah wabak selsema babi @ H1N1 ini adalah sama dengan cara menyelesaikan masalah selsema burung. Jika selsema burung, unggas pembawa akan dibunuh mungkinkah suatu hari nanti manusia pembawa selsema babi @ H1N1 jug akan dibunuh atau manusia pembawa akan dikuarantinkan disebuah pulau atau tempat yang terasing dari manusia yang tidak dijangkiti.

Mungkinkah??
 

 "The U.S. military wants to establish regional teams of military personnel to assist civilian authorities in the event of a significant outbreak of the H1N1 virus this fall, according to Defense Department officials."


Bagi umat Islam kita ada banyak cara untuk menghadapi wabak selsema babi @ H1N1 yang semakin mengganas memakan mangsa tanpaa kenal bangsa, umur dan jantina seperti Firman Allah swt : "Hanya kepada Engkaulah aku menyembah dan hanya pada Engkaulah aku memohon pertolongan." (Al-Fatihah : 5)

Allah swt berfirman ertinya :  "Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (Al-Baqarah : 216)

Read more...

Aug 7, 2009

Generasi Y diambang KEHANCURAN

1. Generasi Y (generasi yang dilahirkan selepas 1981) sedang menghadapi ujian getir kerana sering dikaitkan berbagai masalah sosial, dadah, mat rempit, seks bebas, buang bayi, homoseksual, lesbian dan yang lebih parah sudah terlalu jauh dengan Allah swt dan Nabi Muhamad saw. Kenapa jadi begini? Adakah ini salah Generasi Y? Atau  salah ibubapa dan masyarakat?

2. Beberapa hari yang lepas dalam majlis Yassin, ustaz membacakan Hadis yang lebih kurang maknanya bahawa salah satu asbab Allah swt akan menurunkan RAHMAT kepada hambanya di bumi  apabila manusia sentiasa berAKHLAK mulia sebagaimana yang telah digariskan di dalam Al-Quran dan Sunnah yang telah ditunjukkan oleh Nabi saw. Jika kita lihat disekeliling kita adakah masyarakat dan pemimpin berbagai parti mengamalkan AKHLAK yang baik atau mereka sering bercakaran hanya kerana KUASA dan HARTA dengan menggunakan berbagai slogan perjuangan. Jadi bagaimanakah Allah swt boleh menurunkan RAHMAT kepada kita.

3. Beberapa minggu yang lepas di suatu majlis Bayan, aku diberitahu bahawa Allah swt akan menurunkan RAHMAT di bumi ini bermula di Masjidil Haram (ada yang kata melalui Pancur Mas di Hijir Ismail) kemudian RAHMAT akan ke Masjid Nabawi kemudian ke Masjid Al-Aqsa dan seterusnya akan bertebaran keseluruh Masjid, Surau dan Musollah di seluruh pelusuk dunia. Setiap kaum lelaki yang mengerjakan Solat Berjemaah akan membawa pulang oleh-oleh berbentuk RAHMAT ke rumah yang akan menjadikan rumah dan keluarga termasuk Generasi Y tersebut insyallah dalam peliharaan Allah swt. Apa jadi sekiranya para bapa tidak solat berjemaah di Masjid atau Surau maka rumah akan jadi kaku tanpa RAHMAT. Anak menjadi degil, suami-isteri sering bergaduh dan rumah bukanlah syurgaku.

4. Generasi Y ini akan hanya kembali kelandasan yang betul apabila mendapat RAHMAT dari Allah swt. Tetapi seandainya Generasi X (generasi yang dilahirkan sebelum 1981) terus bercakaran dan tidak mengamalkan AKHLAK yang baik dan tidak Solat Berjemaah di Masjid dan Surau sudah pasti RAHMAT tidak akan turun dan masalah yang dihadapi oleh Generasi Y akan menjadi lebih parah lagi. Kasihanilah anak-anak kita yang akan menjadi permulaan kuturunan kita zaman berzaman.

Adakah kita mahu melihat dari kubur kelak bahawa Generasi yang kita lahirkan turun temurun sehingga hari kiamat generasi yang tidak mendapat RAHMAT dan tersesat di dalam terang??

Fadhilat Amal : Nabi saw bersabda : "Tidak lama lagi akan datang kepada manusia satu zaman yang tidak tinggallah Islam kecuali namanya dan tidak tinggallah Al-Quran kecuali tulisannya."

Read more...

Blogger Malaysia memang HEBAT!

Dalam kerunsingan melihat Selsema Babi H1N1 yang semakin mengganas, keadaan politik yang ada je berita-berita yang tak disangka-sangka dan statistik terkini 70% muda-mudi tak solat, Alhamdulillah hari ini ada kelapangan nak buat analisa program-program yang sedang berjalan di blog Denaihati ni.

1. Bulan Julai ini saingan penGOMEN pertama terbanyak begitu hebat antara Azizwan dan Precious (salam anniversary) . Daripada 23 entri di bulan Julai Azizwan telah 4 kali menjadi penGOMEN pertama dan Precious pula 5 kali menjadi penGOMEN pertama. Jadi Precious menjadi pemenang penGOMEN pertama terbanyak untuk bulan Julai dan memenangi sebotol minyak dara Habbatus Sauda tajaan Saudacare.com. Pencarian penGOMEN pertama terbanyak bulan Ogos diteruskan.

2. Saingan untuk penGOMEN terbanyak juga tidak kurang hebat antara Azizwan dan Precious. Setelah dianalisa dengan teliti berikut adalah 3 penGOMEN terbanyak untuk bulan Julai iaitu Azizwan (RM50), Precious (RM30) dan CikguPJ (RM20). Pencarian penGOMEN terbanyak Ogos diteruskan.

3. Sehingga hari ini sudah ada 14 weblog yang dicalonkan untuk weblog popular 1Malaysia , 29 blog telah join untuk mempromosi contest weblog popular 1Malaysia dan setiap hari 4 ranking utama untuk keyword "Weblog Popular 1Malaysia" di google.com.my berubah-ubah mengikut trafik blog masing-masing. Contest ini akn ditutup secara rasmi pada 30/9/2009. Masih ada banyak masa untuk mempromosi dan menangi hadiah hebat berjumlah RM5,000.00.

4. (Update) Pencarian pelawat ke 22,222 tidak kesampaian bila pelawat yang sepatutnya menang tak dapat nak buat entri khas tersebut. Tak ada rezekilah tu. Insyallah RM30 sedang menunggu untuk pelawat ke 33,333. Pelawat yang bertuah tersebut MESTI buat entri khas dengan gambar counter berangka 33,333 dan jangan lupa post linknya di entri ini.

5. Terima kasih kepada semua yang sudi visit blog dan berkongsi idea yang boleh merangsang pemikiran. Kalau digabungkan seluruh idea dan kepandaian manusia ini hanya ibarat setitik air lautan berbanding dengan ilmu ALLAH swt. Kepada pemenang sila hantar detail melalui message di twitter ke Denaihati. Kepada yang belum menang insyallah Ogos ini mungkin bulan Anda. Tunggukan 2-3 hari lagi pengumuman contest khas bulan Merdeka, aku sedang finalise dengan sponsor baru.

Fadhilat Amal : Nabi saw bersabda : "Barangsiapa duduk di sisi seorang alim 2 jam atau makan bersamanya 2 suap atau mendengarkan daripadanya 2 kata atau berjalan dengannya 2 langkah maka allah swt memberikan kepadanya 2 syurga yang tiap satu seperti 2 kali dunia."(Misyikatul Anwar)

~Terima Kasih~
Zul - Zul's Blog

Read more...

Aug 5, 2009

Selsema Babi @ H1N1 semakin MENGGANAS

Entri ini ditaja oleh Saudacare.com (Penawar alternatif H1N1) : Allah swt berfirman yang ertinya :  Tiada suatu bencana pun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Lohmahfuz) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. ( Al-Hadid : 22 )

1. Seorang lagi kanak-kanak, berusia 6 tahun, meninggal dunia 2.30 pagi ini di Hospital Batu Pahat akibat wabak selesema babi A (H1N1), menjadikan jumlah seluruhnya 12 orang meninggal dunia di seluruh negara sejak dua minggu lalu.

2. Dua korban terbaru wabak tersebut yang dilaporkan sebelumnya terjadi di Melaka. Seorang lelaki 20 tahun dan remaja 12 tahun dari negeri itu - masing-masing menghidap lelah dan kegagalan buah pinggang - menjadi korban terbaru kes selepas kematian kanak-kanak tiga tahun disahkan akibat virus tersebut.

3. Mangsa kesembilan Iffah Syazwina Samsuddin dilaporkan meninggal dunia pada 4.30 petang semalam di Hospital Melaka.

4. Korban kelapan membabitkan seorang guru 51 tahun dari Kuala Selangor yang meninggal dunia Ahad lalu. Sekolah tempat guru itu mengajar ditutup pada 27 Julai.

5. Korban ketujuh, ibu 24 tahun dari Miri, Sarawak yang baru melahirkan anak sulungnya dua minggu lalu meninggal dunia Ahad lepas.

6. Keenam, murid lelaki berusia 11 tahun dari Johor Bahru meninggal akibat komplikasi, 2 Ogos lalu.

7. Kelima, seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun dari Bagan Serai, Perak meninggal dunia Jumaat lalu.

8. Pada 28 Julai lalu, wanita berusia 20 tahun dari Melaka meninggal dunia akibat pneumonia teruk yang dijangkiti dari persekitaran.

9. Sehari sebelumnya, seorang lelaki berusia 42 tahun mati akibat wabak itu setelah disahkan menghidap selesema A (H1N1). Si mati yang mengalami pelbagai komplikasi meninggal akibat pneumonia yang serius dengan kegagalan beberapa organ setelah 10 hari mendapat rawatan.

10. Korban kedua wabak itu di negara ini, lelaki 46 tahun yang meninggal dunia di hospital swasta di Subang Jaya, 26 Julai. Lelaki tersebut dilaporkan mati akibat "pneumonia teruk dengan kegagalan pernafasan bersama kejutan septisemia dan kegagalan buah pinggang akut" selepas tujuh hari di unit rawatan rapi.

11. Pada 23 Julai lalu, seorang pelajar Indonesia berusia 30 tahun yang menuntut di Pusat Antarabangsa Pendidikan Kewangan Islam (INCEIF) di Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur menjadi korban pertama berkaitan wabak selesema A (H1N1).

Sabda Nabi saw ertinya : Tiada jangkitan, tiada sial dan tiada hammah (satu kepercayaan jahiliyyah iaitu burung yang kononnya tercipta dari tulang mayat dan hidup lalu membawa sial kematian), maka seorang lelaki berkata : Apa pandanganmu jika seekor unta yang mempunyai penyakit lalu terkena unta yang lain?. Nabi menjawab : Itulah taqdir Allah, (cuba fikirkan), dari mana pula yang pertama mendapat penyakitnya? ( Riwayat Ahmad )

Nabi saw juga bersabda ertinya : hebat dan amat mengkagumkan sifat orang beriman, semua urusannya memberinya kebaikan, dan tiada perolehinya kecuali dia adalah mukmin, iaitu apabila ditimpa kebahagian dia bersyukur, maka ia perolehi kebaikan (hasil syukurnya dia), dan apabila ia ditimpa keburukan, ia sabar dan baginya kebaikan juga (Riwayat Muslim)

~Terima Kasih~
en_me - YangInsaf

Read more...

Nisfu Syaaban : Peringatan Untuk Aku

Dari Abu Hurairah r.a : Nabi saw bersabda : "Telah datang kepadaku Jibrail pada malam nisfu Syaaban dan dia berkata : "Ya Muhammad, pada malam ini pintu-pintu langit dan pintu-pintulah rahmat dibuka. Maka berdirilah dan kerjakan solat lalu angkatlah kedua tanganmu ke langit". Kata saya : Hai Jibrail, apakah erti malam ini?" Dia menjawab : "Pada malam ini telah dibuka 300 pintu rahmat, maka Allah swt mengampuni orang-orang yang tidak mensyerikatkan Allah dengan sesuatupun, kecuali para ahli sihir, dukun, orang yang suka bermusuhan, peminum khamar, orang yang berbuat zina, pemakan riba, orang yang derhaka kepada kedua orang tua, orang yang suka mengadu domba dan orang yang memutuskan tali persaudaraan, maka sesungguhnya mereka itu tidak akan diampuni sehingga mereka bertaubat dan tidak mengulangi." (Zubdathul Wa'izhin)

Diriwayatkan, bahawa Nabi saw bersabda : "Barangsiapa berpuasa tiga dari permulaan Syaaban dan tiga hari di pertengahan Syaaban dan tiga hari di akhir Syaaban, maka Allah swt mencatat untuknya, pahala seperti pahala 70 Nabi, dan seperti orang-orang yang beribadah kepada Allah swt selama 70 tahun dan apabila dia mati di tahun itu maka dia seperti orang yang mati syahid."

Nabi saw bersabda : Barangsiapa yang mengagungkan bulan Syaaban, bertaqwa kepada Allah dan berbuat ketaatan kepada-Nya serta menahan diri dari segala perbuatan maksiat, maka Allah swt mengampuni semua dosanya dan menyelamatkannya di dalam satu tahun itu dari segala macam bencana dan dari macam-macam penyakit."
Petikan dari buku Duratun Nasihin tulisan Usman AlKhaibawi.

Kongsikan amalan baik di bulan Syaaban yang ANDA tahu.
~Terima Kasih~
Azizwan - World of Azizwan

Read more...

Aug 3, 2009

Anak ku sorry NO TV

Kempen Kibar Jalur GemilangKempen Kibar Jalur Gemilang


Komen Rizal (kalau minat seni rotan Rizal adalah pakarnya) dalam entri aku Anak tak suka makan sayur :
"Ni aku kena dulu.. Tak habis makan nasi ngan sayur atau lobak dalam hidangan mangkuk Kecik, TAK BOLEH MAIN @ Tgk TV. hahahaha. Muka masam cuka setengah hidup (tak nak guna mati) habiskan. Adik beradik aku ketawa tgk aku payah nak habiskan. kekeke"

Anak-anak aku ni semakin kurang disiplin semenjak dua menjak ni. Dah mula lalai baca Al-Quran selepas subuh, dah mula lewat-lewatkan solat, dah mula tak patuh dengan jadual harian yang mereka buat sendiri, dah mula malas kemas bilik sendiri, dah mula banyak santai daripada buat latihan........banyak masa sibuk menonton TV. Tapi alhamdulillah mereka dan semakin kerap bersugi...kerap bersugi boleh menajamkan fikiran dan terang hati.

Kalau dulu rajin juga aku rotan sesekali dengan NIAT mendidik bukan emosi ammarah bak kata perpatah sayangkan anak rotan-rotankan tetapi bila anak-anak dah mula membesar ni nak guna cara psikologi pulak kurangkan denda secara fizikal.

Jadi aku gunakan idea dari komen Rizal. Semalam aku dah terangkan pada anak-anak bahawa this week NO TV. Mereka diam je semasa aku explain denda yang aku kenakan kepada mereka. Kita sebagai ibubapa mesti ada kekuatan dan keberanian untuk bertindak demi kebaikan anak-anak kita di masa hadapan...setidak-tidaknya bila kita di alam kubur kalau tidak dapat doa dari anak-anak, tidak juga anak-anak kita menyusahkan kita dengan dosa-dosa yang mereka buat. Jangan rosakkan anak-anak kita dengan kasih SAYANG yang terlampau dan akhirnya menyusahkan kita di alam akhirat kelak.

P/S : Tunggukan update contest weblog popular 1Malaysia, pemenang penGOMEN terbanyak Julai dan Peluang buat duit dengan Denaihati untuk bulan Ogos bulan Merdeka.

Fadhilat Amal : Firman Allah surah Luqman, 17 : "Wahai anakku! Laksanakanlah solat dan suruhlah (manusia) berbuat yang makruf dan cegahlah (mereka) dari yang mungkar dan bersabarlah terhadap apa yang menimpamu, sesungguhnya yang demikian itu termasuk perkara yang penting."

~Terima Kasih~
Azizan4444 - Tin Susu87

Read more...

Aug 1, 2009

Demonstrasi Jalanan Strategi YAHUDI

jalur gemilang kibar banihassim


Kalau mengikut promosinya hari ini beratus ribu orang akan turun ke jalanan untuk berDemonstrasi untuk Menentang dan Menyokong ISA. Sudah pasti pihak keselamatn akan membuat sekatan jalanraya yang mengakibatkan jalanraya sesak dan ini sudah pasti menganggu penduduk tempatan.


Demokrasi dan Demonstrasi ini bukanlah sistem ISLAM. Sistem ini diperkenalkan oleh YAHUDI kepada dunia untuk memusnahkan sistem ISLAM dan menjadi kita patuh kepada YAHUDI. Antara 10 strategi YAHUDI untuk melemahkan sesebuah negara yang tidak patuh kepada mereka dengan menganjurkan Demonstrasi jalanan melalui agen-agen dalaman.

Allah swt berfirman dalam surah Al-Baqarah, 107 yang bermaksud, "Tidakkah kamu tahu, bahawa Allah memiliki kerajaan langit dan bumi? Dan tidak ada bagimu perlindungan dan penolongan selain allah.". Allah juga berfirman dalam surah Al-Imran, 26 yang maksudnya, " Katakanlah (Muhamad) : Wahai Tuhan pemilik kekuasaan, Engkau berikan kekuasaan kepada siapa pun yang Engkau kehendaki, dan Engkau cabut kekuasaan dari siapa pun yang Engkau kehendaki." Kita sebagai umat ISLAM mesti yakin dengan ayat-ayat ALLAH yang diturunkan terus kepada Nabi saw.

Apabila kita ada masalah dan mungkin tidak suka kepada sesuatu kerajaan maka bermunajatlah dengan solat dan doa kepada ALLAH kerana hanya ALLAH sahaja yang memilih KUASA sesebuah kerajaan dengan pelbagai cara yang Allah lebih Maha mengetahui bukan dengan berDemonstrasi di jalanan yang merupakan budaya YAHUDI dan sudah pasti semangat iblis akan meresapi kejiwa penDemonstrasi dan pihak keselamatan. Iblis dan Musuh-musuh Islam memang menunggu sahaja peluang untuk melemahkan IMAN umat Islam.

Di sisi Allah urusan Demokrasi, Demonstrasi dan ISA ini terlalu kecil. Allah hanya melihat IMAN dan AMAL umatnya dengan mengikut Perintah ALLAH dengan cara hidup atau sunnah Nabi saw. Lebih baik kita risau melihat umat Islam yang tidak solat 5 waktu dan Rumah Allah yang kosong setiap kali solat 5 waktu walaupun semua umat Islam tahu bahawa Solat 5 waktu ibadat yang paling penting yang yang diperintahkan Allah terus tanpa perantaraan kepada Nabi saw ketika Israk Mikraj.

Seperti dalam entri Kak Jie Marilah Kita Bersangka Baik antara satu sama lain. Bila tiba masa mengundi pangkahlah mana-mana Parti yang kita suka itu pun atas kehendak Allah swt. Masa tu kita boleh nak ubah mana-mana parti yang kita suka untuk memerintah Malaysia yang kita cintai ini...tetapi kalau parti yang kita pangkah tidak dapat majoriti jangan pulak marah ..kan kita ikut sistem Demokrasi yang majoriti memerintah...parti menang majoriti itu pun atas kehendak Allah yang mengerakakan hati pengundi untuk mengundi mereka bukan kerana kempen mereka bagus dan yang memerintah itu tidak mesti betul semua...kan manusia tidak sempurna.

Air mata aku pasti menitis bila membaca kisah kewafatan Nabi saw yang begitu mengutamakan umatnya walaupun di saat akhir-Nya masih menyebut Umati Umati Umati tetapi pasti Nabi saw sedang bersedih melihat umat Islam terus bercakaran sesama Islam demi KUASA dan HARTA BENDA.

~Terima Kasih~
Khalifah Fedi - Warna Kehidupan

Read more...

Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP