Salam ziarah

Aku menulis untuk meluahkan apa yang terbuku di hati. Tak semua hal boleh di luahkan pada rakan-rakan atau keluarga. Banyak hal yang boleh jadi kita bertegang urat terutama hal-hal politik...tetapi kalau asyik dipendam di hati pun bahaya..boleh jadi sakit jantung.

Berita @Denaihati

Oct 31, 2009

Weblog Popular 1Malaysia suatu KeJayaan atau KeGagalan

Hari ini hari terakhir contest Weblog Popular 1Malaysia. Tepat jam 11.59 pm malam ini secara rasmi contest akan ditutup. Terima kasih kepada 90 weblog yang ikut serta contest dan 20 weblog yang dicalonkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia. Insyallah dalam tempoh 2 minggu keputusan Contest Weblog Popular 1Malaysia akan diumumkan.Ini adalah percubaan pertama aku organise contest yang bersekala besar itu pun atas sokongan kawan-kawan bisnis yang sudi nak menjadi sponsor (Jangan lupa baca Berita Harian page 30 ada cerita Saudacare). Terima kasih juga kepada semua cadangan dan feedback dan antara yang menarik adalah Honest Review daripada Mysuperkids. Insyallah aku akan ambil beberapa panduan yang baik untuk next contest. Dalam dunia bisnis ini tips yang paling penting untuk berjaya adalah mesti BERANI GAGAL. KEGAGALAN adalah pengalaman yang sangat mahal untuk kejayaan di masa depan. Mereka yang tidak BERANI GAGAL pasti tidak akan bertemu dengan KEJAYAAN.

Banyak juga pengalaman manis selama menjalankan contest Weblog Popular 1Malaysia. Ketika aku memulakan contest ini apabila taip keywords Weblog Popular 1Malaysia di Google.com.my tiada lansung resultnya tetapi hari ini telah menghasilkan lebih daripada 200 ribu pencarian. Yang paling manis sekali aku kenal semakin banyak blog hebat dan ramai teman-teman baru antaranya Precious, Kak Jie, X-PO, Kak long, Mombloggersplanet, Mysuperkids, Emilayusof serta merapatkan lagi hubungan dengan teman-teman lama Azizwan, Rizal dan Zul (maaf kalau ada yang tak tersebut nama). Semua link peserta contest akan diabadikan di blogroll dengan header Weblog Popular 1Malaysia.

Walauapa pun tujuan kita berBlogging samada Hobi, berDiary, berSosial, Buat Duit dan berDakwah semuga suatu hari nanti akan ada weblog yang menyertai dan yang dicalonkan akan benar-benar menjadi WEBLOG POPULAR 1MALAYSIA. Kepada teman-teman jangan lupa terus singgah di blog ini kerana ada banyak insentif disediakan dan insyallah akan ada lagi kontest berskala besar. Aku pasti akan merindui contest Weblog Popular 1Malaysia.

Update DapatWang.ComSudi-sudilah klik link atau banner di atas untuk bantu aku dapat RM0.30 @ http://www.dapatwang.com/?id=denaihati  dan jangan lupa juga bantu-bantu klik link teman-teman yang dah join @ Buat Duit dengan DapatWang.com . Alhamdulillah bonus pertama masuk akaun MBB.


~Terima Kasih~

Read more...

Oct 29, 2009

Buat Duit Blogging Paling Cepat

Berakhir sudah survey "Kenapa Anda berBlogging". Terima kasih kepada 74 responder yang sudi mengundi. Hasilnya seperti di bawah dimana 40% sekadar Hobi, 24% suka Buat Duit, 20% sebagi Dairy dan 14% nak bersosial. Daripada komen yang diberi ramai Blogger yang Buat Duit bermula dengan Hobi sahaja jadi tidak mustahil sebahagian daripada 40% sekadar Hobi itu akhir akan menjadikan blog sebagai sumber rezeki.Daripada penjelajahan aku dalam dunia blog kebanyakan blogger yang bermula dengan hobi kemudian perlahan-lahan beralih Buat Duit adalah lebih kuat semangatnya berbanding mereka yang terus buat blog sebab nak Buat Duit. Bila tujuan asal nak Buat Duit tetapi tak berjaya majoriti akan give up suku jalan. Bukan senang sebenarnya nak Buat Duit online terutama kalau trafik yang masuk masih tak menentu, mesti ada ILMU dan strategi yang kena belajar daripada SIFU yang dah Buat Duit. Pasti teman-teman ada SIFU dan IDOLA tersendirikan.

Aku ni pun tengah belajar dan mencari ILMU berBlogging. Sekarang tengah cuba macam strategi ada yang berjaya ada yang tidak. Itu adatlah berBlogging macam juga berNiaga manalah boleh berNiaga satu produk terus berjaya. Biasanya Usahawan yang berjaya tu dah Gagal banyak kali tetapi kerana mereka terus mencuba akhirnya mereka Sukses. Cuma kita selalu nampak keJayaan dan tak pernah tanya keGagalannya.Kepada teman-teman yang mempunyai Trafik Blog yang bagus dan minat nak Buat Duit aku nak cadangkan 1 bisnis simple. Caranya mudah join dan tampalkan banner dalam blog kita. Bila visitor klik je banner tu kita dapat income (berdasar syarat ditentukan). Alhamdulillah aku dapat RM32.10 selepas 24 jam aku join. Tapi biasalah nak dapat income kena ada modal sikit. Kepada yang nak join atau nak survey dulu klik @ DapatWang.com. Kepada yang lain tolong klik banner DapatWang di atas kerana setiap klik nilainya RM0.30 (boleh jadi modal untuk insentif komen tu)

Terima kasih kepada semua feedback dan teguran yang diberi untuk menambah baik blog Denaihati. Aku sentiasa menerima cadangan dan komen untuk improvekan lagi blog ni. Kepada Kak Jie maaflah dah 2 hari tak dapat nak singgah blog sebab dapat message ni "The server at www.kujie2.com is taking too long to respond", tak tau apa problemnya.

Team DapatWang.com (Tolong klik link kawan2 kita ni)

1. http://www.dapatwang.com/?id=denaihati
2. http://www.dapatwang.com/?id=easi-money
3. http://www.dapatwang.com/?id=info
4. http://dapatwang.com/?id=rose2009
5. http://www.dapatwang.com/?id=html 

Nota : Kepada yang dah join tinggalkan link anda diruang komen. Kita akan saling klik mengKlik antara team member sekali sehari. Jika kita ada 100 orang member dan setiap klik dapat RM0.30 maka income kita sehari berapa tu?? (Zul dan Rizal ni guna strategi Entrecard)

~Terima Kasih~
RatuSalju - Cinta Sang Ratu

Read more...

Oct 27, 2009

MANTIK HANI pergi tak kembali yang tinggal mesti diHUKUM.

Aku memang tak pernah ada bibik sebab Mak Mertua lansung tak benarkan isteri aku ambil bibik. Mak Mertua aku kata kalau dia boleh didik 12 orang anak, mengurus rumah dan membantu suami cari duit tanpa bibik kenapa anaknya yang ada macam-macam kemudahan nak ambil bibik??

Melihat pengalaman adik-adik yang sering bertukar ganti bibik memang susah nak dapat bibik yang bagus dan sesuai dengan keluarga. Tak kurang bibik yang mempunyai masalah tetapi ini bukanlah tiket besar untuk membunuh bibik. Kematian Mantik Hani ini sungguh tragis. Aku tak abis fikir bagaimana rakyat Malaysia yang dikatakan lebih maju daripada Indonesia sanggup memperlakukan bibiknya sedemikian rupa. Tak bolehkah kalau bibik itu tak sesuai ditukar atau diberhentikan sahaja daripada disiksa lebih teruk daripada haiwan.Walaupun kes ini dikira terpencil tetapi pasti akan memberi kesan yang amat besar kepada hubungan Malaysia - Indonesia yang sememangnya sudah panas. Kes buluh runcing, kes menolakkan bantuan di padang dan kes manohara masih belum tamat. Kini ditambah lagi satu kes yang menyayat hati. Pasti banyak kutukan akan keluar di blog MALINGsia dan Topix.

Aku tertarik dengan komen ini : "Another International Self-Inflicted Embarrasment by MAJOR RETARD and MORON that I would rather send to INDONESIA for the people of Indonesia to prosecute as their wish...PERIOD".

Kepada perlaku mesti diHUKUM berat dan segera. Aku ucapakan Takziah kepada keluarga Mantik Hani dan mari kita sama-sama sedekah AL FATIHAH kepada arwah. Semuga ini menjadi syahid kecil untuknya.

Firman Allah, Thoha, 124 : "Dan barangsiapa yang berpaling dari mengingati Aku, dia akan menemui kehidupan yang sempit, dan akan Aku kumpulkan pada hari Kiamat dalam keadaan buta."

~Terima Kasih~
Kak Long - Mawar Merah

Read more...

Oct 26, 2009

Hadiah untuk pelawat ke 55,555

1. Posting ni khas untuk menunggu PELAWAT yang ke 55,555 mungkin hari ini atau esok. Sebagai tanda terima kasih kepada pelawat yang ke 55,555 aku akan hadiahkan token sebanyak RM55. Apa yang perlu ANDA yang bertuah buat adalah copy pastekan Visitor Counter seperti contoh dan buat satu posting di blog ANDA dan kirimkan komen berserta linknya di posting ini. Bagi yang tak berjaya tunggu NEXT...pelawat ke 66,666.2. Peringatan kepada semua teman-teman, contest Weblog Popular 1Malaysia akan berakhir pada jam 11.59 PM, 31 Oktober 2009.  Sehingga hari ini kedudukan Top 8 Ranking di Google.com.my sentiasa berubah-ubah. Teruskan usaha sehingga hari terakhir untuk mengekalkan ranking.3. Aku baru selesai update blog Semuanya Contest dengan templates baru. Kepada yang rajin nak buat duit melalui online contest rajin-rajinlah melawat blog ini kerana aku dah pautkan dengan berbelas-belas blog contest. Kalau ada mana-mana blog contest yang aku tertinggal minta tolong tinggalkan linknya di ruang komen.

IKLAN : Kepada teman-teman yang nak buat duit online jooom join aku kita sama-sama buat projek GDI. Untuk maklumat lebih lanjut sila klik @ Buat Duit Online.

~Terima Kasih~
Azizwan - World of Azizwan

Read more...

Oct 24, 2009

Belanjawan 2010 : Peluang buat duit secara Online

Pernah dengar SKYBIZ? SKYBIZ ni adalah program buat duit secara online daripada USA yang pertama aku join kira-kira 10 tahun lalu. SKYBIZ ni memang banyak jasa kepada aku kerana kali pertama aku berjaya dapat income US Dollar dan yang paling penting menjadi langkah pertama aku menjejaki kaki ke alam Internet sehinggalah sekarang.

Setelah SKYBIZ aku dikenalkan dengan GDI. Ketika itu aku tak berapa minat kerana kesusahan nak cerita bisnis online pada masyarakat yang masih belum terdedah dengan Internet. Ramai juga teman-teman yang join samada untuk buat duit atau gunakan website untuk promosi bisnis mereka.

Minggu lepas aku berjumpa dengan teman lama yang sudah berjaya dalam GDI. Beliau cadangkan aku join dan promosikan dalam blog Denaihati. Insyallah bila kita dah promosi dengan izin Allah pasti ada yang join jika tidak hari ini besok, jika tak besok lusa yang penting Istiqamah.(Gambar Sumbangan @ BestGdi) Nak canggih lagi dan memudahkan join je team BestGdi yang terbukti telah ramai yang berjaya. Ramai teman-teman dari team BestGdi yang menjadi antara Top Earner Dunia. Setelah solat sunat Istikharah, aku merasa keserasian dengan GDI dan team BestGdi

Kejayaan bermula apabila kita berani untuk mengambil risiko untuk join bisnis. Bila dah join kita follow je sistem BestGdi yang terbukti telah berjaya. Tetapi kejayaan tidak datang sekelip mata. Keywords untuk berjaya dalam bisnis Usaha dengan Istiqamah sekurang-kurang 1 tahun, Doa dan Tawakal. Insyallah GDI akan menjadi sumber pendapatan online Denaihatai bersama Adsense, ChurpChurp, Advertlets, Nuffnang dan lain-lain lagi.

Kepada teman-teman yang dah memang ada blog dan nak bersama aku dengan modal USD10 joom join Denaihati.ws (English) dan kemudian join team BestGdi (Bahasa Melayu).  Biar sedikit lama-lama jadi JUTAWAN juga insyallah. Saksikan video 5 minit di bawah sebagai panduan yang mungkin boleh merubah kehidupan kita dan keluarga :
~Terima Kasih~

Read more...

Oct 23, 2009

Anak ku diliwat, dirogol dan didera

Siapa yang tidak inginkan anak setelah bergelar suami isteri? Anak akan menjadikan rumahtangga lebih bermakna dan lebih ceria. Demi terlalu inginkan anak ada pasangan yang sanggup melakukan hubungan seks 5 kali sehari. Ada ibubapa yang terlalu sayangkan anak sehingga sanggup memberi apa sahaja walaupun akhirnya akan merosakkan anak tersebut. Ada ibubapa sanggup mempertahankan anak sehingga titisan darah terakhir walaupun anaknya penjenayah.

Begitulah kasih sayangnya ibubapa kepada anak walaupun akhirnya anaknya akan pulang melawatnya setahun sekali, jarang-jarang sekali telefon bertanya khabar, tidak pernah kirim duit walaupun dulu ibubapa bergolok gadai nak sekolahkan anaknya dan yang paling hebat akan meletakkan ibubapanya di rumah orang tua.

Kasih sayang ibubapa kepada anak sememangnya tiada batasan sehingga tak kurang juga kasih sayang itu melebihi daripada kasih sayang kita kepada Allah swt dan Nabi saw.Tetapi kenapa masih ada juga ibubapa yang tidak menyayangi anak yang dilahirkan sendiri.


Melihat gambar ini tiada kata yang aku dapat katakan selain termenung dan berfikir panjang ....

IKLAN :

1. Sumbangan Membina Sekolah Menengah Ghufran akaun MBB  551191102792 (Sekolah Rendah Agama Ghufran). Pembinaan bermula pada 15/8/09
2. Sumbangan terus Mangsa Gempa Padang, Sumatera kepada Bapak Handriansyah akaun Bank Mandiri 1260005102545. Bapak Hanriansyah adalah sukarelawan yang menguruskan mangsa gempa (rumah ibu mertuanya juga hancur terkena gempa) lawat blog Wahana Muda atau boleh memberi sumbangan melalui tabung yang kami uruskan akaun MBB 562384105144 (Pn Arbainon).

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 19, 2009

Kenapa ANDA blogging kerana DUIT atau Hobi?

Minggu ni nak buat survey sikit. Nak tanya teman-teman kenapa ANDA ngeBLOG atau berBlogging. Jika jawapan teman-teman tak ada dalam survey tu tolong tambahkan dengan tinggalkan komen. Seronok juga nak tahu kenapa kita sibuk-sibuk siang malam berBlogging. Aku tahu ramai blogger tegar tu akan cari jalan nak tengok blog mereka setiap hari walaupun bagaimana sibuk kehidupan setiap hari.Bagi yang menggunakan online payment PayPal ada berita gembira. Semalam PayPal membawakan berita baik kepada para pemilik bisnes internet di seluruh Malaysia, apabila mereka kini telah mengumumkan sokongan kepada transaksi dalam Ringgit Malaysia (RM). Selain daripada itu, kini para pengguna PayPal juga boleh memindahkan duit mereka secara terus ke bank tempatan dengan mudah. Menariknya, bersama-sama dengan ini, pihak PayPal juga telah mempertingkatkan bayaran bonus setiap kali kita memperkenalkan pelanggan baru kepada mereka, iaitu kepada RM5.

Kepada teman-teman yang belum ada akaun PayPal klik je banner di atas untuk join atau klik JOIN PAYPAL. Join ni FREE je dan rasanya tak lengkap berBlogging kalau tak ada akaun PayPal ni.

IKLAN :

1. Sumbangan Membina Sekolah Menengah Ghufran akaun MBB 551191102792 (Sekolah Rendah Agama Ghufran). Pembinaan bermula pada 15/8/09
2. Sumbangan terus Mangsa Gempa Padang, Sumatera kepada Bapak Handriansyah akaun Bank Mandiri 1260005102545. Bapak Hanriansyah adalah sukarelawan yang menguruskan mangsa gempa (rumah ibu mertuanya juga hancur terkena gempa) lawat blog Wahana Muda atau boleh memberi sumbangan melalui tabung yang kami uruskan akaun MBB 562384105144 (Pn Arbainon).

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 18, 2009

Yang Terbaik Sepanjang September


Pertamanya aku mohon bebanyak maaf sebab lambat keluarkan entri khas ni. Sibuk sikit bulan ni dengan macam-macam projek baru, buat promosi produk dan cari sponsor baru. Insyallah kalau tiada halangan 24/10 ni akan keluar preview produk Minyak Habbatus Sauda di akhbar Berita Harian dan pada bulan November akan keluar di Majalah Potensi.

Berikut adalah yang terbaik bulan September :

1. PenGOMEL Pertama terbanyak : Precious (Weblog Popular 1Malaysia)
2. PenGOMEL Terbanyak : Precious (RM50), Rizal (RM30) dan X-PO (RM20)

Jumlah keseluruhan komen untuk bulan September adalah 280 yang bernilai RM56. Hanya 2 teman yang layak cash out iaitu Precious (RM11.60) dan Rizal (RM11). Baki nilai komen sebanyak RM33.40 akan disumbangkan ke Tabung Pembinaan Sekolah Menengah Agama Ghufran.

Tahniah kepada semua pemenang dan juga terima kasih kepada semua yang meninggalkan jejak komen disetiap entri. Setiap komen itu sangat bernilai dan tak kurang banyak juga ilmu yang dipelajari daripada setiap perkongsian idea tersebut. Semuga teman-teman akan terus berkongsi idea dan hadiah-hadiah akan terus disediakan kepada yang layak.

Berikut adalah antara sponsor untuk bulan September :
1. Al-Ansar Properties Sdn Bhd (Syarikat HartaTanah Bumiputera)
2. SaudaCare.Com (Habbatus Sauda)
3. Anisha Online Mall (Pemborong Stokin Wudhu Malaysia)
4. One Malaysia Blogshops (Direktori Blog Bisnis Malaysia)
(Nota : Alhamdulillah beberapa sponsor baru juga telah bersetuju untuk sponsor contest baru. Terima kasih kepada semua sponsor semuga bisnis ANDA terus maju dan diberkati ALLAH swt)

IKLAN : Cubalah keberkesanan MINYAK DARA HABBATUS SAUDA kami yang diproses dari perahan pertama menggunakan ORGANIC COLD PRESS serta dikawal mutu pengeluarannya sila klik @ PESANAN dan kepada yang nak jadi RAKAN USAHAWAN klik @ Rakan Usahawan SaudaCare atau sms dengan menaip ANSAR INFO hantar ke 36553.

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 16, 2009

Ok ke Saya Kerap Lakukan Hubungan Seks,


Semalam aku berkesempatan membaca majalah Keluarga keluaran bulan November. Biasalah ada macam-macam topik dan gambar yang menarik untuk ditatapi. Dalam banyak-banak artikel aku tertarik dengan satu soalan di ruang Pakar kami membantu yang dikendalikan oleh Dr. Mohd Ismail Tambi.

Soalan ini daripada seorang sudi rumah dengan tajuk "Kerap Lakukan Hubungan Seks": Saya sudah mendirikan rumah tangga selama lima tahun dan belum mempunyai cahaya mata. Untuk pengetahuan doktor, saya ini adalah seorang yang kuat seks. Boleh dikatakan dalam sehari, lima kali saya akan melakukan hubungan seks bersama suami. Suami juga tidak kisah dan kami melakukan pelbagai aksi supaya tidak bosan. Persoalannya adakah perkara ini normal atau sebaliknya dan bagaimana mahu mengurangkan keinginan seks itu? Adakah kekerapan ini disebabkan kami berdua terlalu mahukan kehadiran cahaya mata? (Kalau nak tahu jawapannya tu kenalah baca Majalah Keluarga).

Salah satu tujuan Allah menjadikan lelaki dan wanita adalah kerana seks. Islam mewajibkan umatnya berkahwin mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan untuk mengelakkan seks bebas yang banyak keburukan dari sudut kesihatan dan keturunan. Apabila suami isteri sudah diakadkan maka seks dihalalkan walaupun datang dari sudut mana kecuali dubur dan sekerap mana yang termampu. Urusan seks dalam hubungan sesebuah rumahtanggan jangan sesekali diremahkan kerana ramai teman-teman yang porak peranda rumahtangga akibat disampingkan soal seks. Kemahuan seks ini adalah anugerah Allah yang unik dan kita hambanya MESTI mencari ilmu untuk keharmonian seumur hidup.

Selain untuk kesihatan, tujuan seks adalah untuk melahirkan zuriat tetapi tidak sedikit yang diuji Allah dengan tidak dianugerahkan zuriat. Bukan setakat manusia biasa tetapi Nabi dan Rasul juga diuji oleh Allah dengan tidak diberikan zuriat. Bagi yang belum dikurnia zuriat bersabarlah. Insyallah setiap ujian yang Allah berikan kepada kita pasti ada HIKMAHnya yang hanya Allah sahaja yang tahu kebaikannya disebalik ujian tersebut.

Bagi yang bersabar  berusaha, berdoa dan bertawakal pasti ada ganjaran jika tidak di dunia PASTI di akhirat kelak.

~Terima Kasih~
Rizal - RestnRileks

Read more...

Oct 15, 2009

Contest Weblog Popular 1Malaysia : Hadiah Tambahan


Pasti semua sudah maklum contest Weblog Popular 1Malaysia telah dilanjutkan berdasarkan keputusan pengundian yang telah dijalankan selama 1 minggu. Alhamdulillah penyertaan pun semakin bertambah dan saingan juga bertambah hebat. Ramai teman-teman blogger telah mengunakan berbagai strategi seperti menganjurkan mini contest untuk mempromosi contest Weblog Popular 1Malaysia.

Terima kasih kepada peNAJA contest iaitu SaudaCare, Anisha Online Mall dan terbaru One Malaysia Blogshops. Terdapat sedikit perubahan Hadiah dan Syarat penyertaan. Jika terdapat link penyertaan contest dan blog yang dicalonkan yang tertinggal saya mohon maaf dan minta jasa baik untuk tinggalkan link penyertaan contest diruang komen entri ini.


HADIAH-HADIAH :

1. RM1,000.00 1 Weblog yang mendapat pencalonan terbanyak dari teman-teman blogger akan dinobatkan sebagai Weblog Popular 1Malaysia.
2. RM1,500.00 : Weblog yang paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
3. RM1,000.00 : Weblog kedua paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
4. RM500.00 : Weblog ketiga paling banyak menjadi reference atau rujukan peserta contest Weblog Popular 1Malaysia.
5. 4 x RM250.00 : Hadiah khas - Ranking no 1- 4 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 1/11/2009.
6. 4 x RM150.00 : Hadiah khas - Ranking no 5- 8 di google.com.my dengan keywords "Weblog Popular 1Malaysia" pada jam 12.00 am 1/11/2009.

Syarat Penyertaan :

1. Syarat 1 -14 masih kekal @ contest Weblog Popular 1Malaysia.

Syarat Tambahan :

1. Follow twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.
2. Tambahkan blog Denaihati ke dalam blogroll atau bloglist ANDA.
3. Pemenang untuk hadiah 5 dan 6 akan ditentukan pada jam 12.00 am, 1/11/2009 berdasarkan sesawang pencarian google.com.my menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox.
4. Hadiah untuk 5 dan 6, jika terdapat 1 blog yang mempunyai  2 link atau lebih dalam ranking 1 - 8 akan hanya dikira satu hadiah pada ranking yang tertinggi. 

Banner contest Weblog Popular 1Malaysiaweblog malaysia


Teruskan perjuangan jangan cepat GIVE UP. Usahakan supaya semua hadiah ini dimenangi oleh teman-teman blogger yang layak. Sekiranya tiada pemenang PENAJA telah mengambil keputusan untuk menyumbangkan baki HADIAH kepada tabung pembinaan Sekolah Menengah Ghufran. SELAMAT MAJU JAYA MALAYSIA.

Untuk join contest klik @ Contest Weblog Popular 1Malaysia

Iklan : Cubalah keberkesanan MINYAK DARA HABBATUS SAUDA kami yang diproses dari perahan pertama menggunakan ORGANIC COLD PRESS serta dikawal mutu pengeluarannya sila klik @ PESANAN dan kepada yang nak jadi agen klik @ Rakan Usahawan SaudaCare atau sms dengan menaip ANSAR INFO hantar ke 36553.

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 12, 2009

Infak : Yakinkah kita dengan janji ALLAH swt."Dan perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya untuk redha Allah dan untuk memperteguh jiwa mereka, seperti sebuah kebun yang terletak di dataran tinggi yang disiram oleh hujan lebat, maka kebun itu menghasilkan buah-buahan dua kali lipat. Jika hujan lebat tidak menyirami, maka embun pun memadai. Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan" Al-Baqarah : 265.

"Perumpamaan orang yang menginfakkan hartanya di jalan Allah seperti sebutir biji yang menumbuh tujuh tangkai, pada setiap tangkai ada seratus biji. Allah melipatgandakan bagi siapa yang Dia kehendaki Dan Allah Mahaluas, Maha Mengetahui" Al-Baqarah : 261.

"Siapa yang meminjami (infakkan) Allah dengan pinjaman yang baik maka Allah melipatgandakan ganti kepadanya dengan banyak. Allah menahan dan melapangkan (rezeki) dan kepada-Nya kamu dikembalikan." Al-Baqarah : 245.

"Mereka bertanya kepadamu (Muhamad) tentang apa yang harus mereka infakkan. Katakanlah, "Harta apa saja yang kamu infakkan, hendaknya diperuntukkan bagi kedua orangtua, kerabat, anak yatim, orang miskin dan orang yang dalam perjalanan." Dan kebaikan apa saja yang kamu kerjakan, maka sesungguhnya Allah Maha Mengetahui." Al-Baqarah : 215.

Pernahkah teman-teman berpengalaman membayar zakat, infak atau sedekah sejumlah duit kemudian mendapat rezeki yang tidak disangka-sangka berkali ganda. Aku pernah melaluinya rasanya sungguh ajaib tetapi itulah JANJI ALLAH yang telah banyak diulang dalam Al Quran. Kita membantu mereka yang memerluka insyallah mereka yang kita bantu tidak akan menolong kita tetapi ALLAH pasti bantu kita. Contohnya Rakyat Malaysia antara yang paling pemurah dan suka membantu siapa sahaja di dunia yang mengalami kesusahan. Hasilnya ALLAH limpahkan rezeki yang berlimpah ruah kepada Malaysia sehingga boleh dikongsikan dengan berjuta pekerja asing. Biar pun sebahagian kecil Rakyat Indonesia mengutuk Malaysia usaha baik mesti diteruskan kerana kita bukan ingin dipuji Manusia tetapi kita ingin dilihat baik di sisi ALLAH swt.

Kepada yang sudi meminjamkan sedikit rezeki dari Allah untuk Allah adalah sangat-sangat dialu-alukan :

1. Sumbangan Membina Sekolah Menengah Ghufran akaun MBB 551191102792 (Sekolah Rendah Agama Ghufran). Pembinaan bermula pada 15/8/09
2. Sumbangan terus Mangsa Gempa Padang, Sumatera kepada Bapak Handriansyah akaun Bank Mandiri 1260005102545. Bapak Hanriansyah adalah sukarelawan yang menguruskan mangsa gempa (rumah ibu mertuanya juga hancur terkena gempa) lawat blog Wahana Muda atau boleh memberi sumbangan melalui tabung yang kami uruskan akaun MBB 562384105144 (Pn Arbainon).

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 11, 2009

Bagan Pinang : Berakhirnya KUASA politik ISLAM


Rakyat Malaysia terus dihidangkan dengan Pilihan Raya Kecil (PRK) yang terakhir di Permatang Pasir dan hari ini giliran pengundi di Bagan Pinang. Belum pernah berlaku suasana begini sebelum ini dimana SPRM perlu mengadakan PRK dari satu kawasan kepada suatu kawasan.

Kenapa jadi begini? Pada pengamatan akulah sebenarnya Malaysia sedang diuji Allah swt kerana Pemimpin dan Penyokong terlalu memikirkan Politik justeru itu maka Allah bagi fikir atas politik kepada Rakyat Malaysia dengan diadakan PRK hasil daripada macam-macam sebab samada Pemimpin yang dipilih letak jawatan atau meninggal dunia.

Setelah Nabi saw diangkat menjadi Rasul, Baginda berjuang selama 13 tahun di Mekah untuk mengESAkan Allah. Kemudian Baginda berhijrah ke Madinah setelah mendapat wahyu daripada Allah. Di Madinah hasil kerjasama dengan penduduk tempatan maka Baginda telah menubuhkan sebuah kerjaan Islam. Bermula dari Madinah kerajaan Islam telah berkembang hampir ke 2/3 dunia. Baginda dan Khalifah selepas Baginda telah mengutuskan utusan beserta surat kepada Pemimpin Dunia supaya mengESAkan Allah. Baginda dan Khalifah telah menolak berbagai offer antaranya Kuasa, Harta dan Wanita DEMI menESAkan Allah swt.

Politik itu adalah sebahagian daripada sistem kehidupan. Nabi saw dan Para Sahabat menggunakan sistem syuro dalam mentadbirkan Negara. Dalam setiap mesyuaratnya yang paling diutamakan adalah urusan akhirat dan kemudian barulah dibincangkan urusan dunia. Dalam apa juga keadaan Nabi saw dan Para sahabat mengutamakan urusan yang mengESAkan Allah dengan sentiasa berusaha supaya semakin ramai manusia di dunia menyembah Allah dan juga memastikan umat Islam semakin dekat dengan Allah setiap masa. Insyallah apabila umat islam mengutamakan Allah maka semua urusan dunia akan dapat diselesaikan dengan hanya solat sunat 2 rakaat.

Ramai teman-teman aku berkata kita perlukan Politik kerana Kuasa Politik boleh menyelesaikan masalah Rakyat. Kita perlukan Kerajaan kerana dengan kerajaanlah kita dapat memastikan Islam terus bertahan. Jika PAS mengatakan UMNO gagal menegakan Islam di Malaysia jadi apa gurantee apabila PAS memerintah, PAS dapat menegakkan Islam. Allah telah membuktikan bahawa sebenarnya Islam bukan ditegakkan kerana Kerajaan contohnya 30 juta Islam di China lebih Islam daripada 350 juta Islam di Indonesia, Malaysia, Brunei, Pakistan dan Bangladesh yang diperintah oleh Islam.

Tak salah kita berbeza pendapat dan berbeza parti tetapi jangan kita halalkan semuanya kerana Kuasa Politik. Cuma Aku begitu risau melihat umat Islam di Malaysia begitu mengutamakan kuasa politik lebih daripada mengESAkan Alllah. Allah sedang melihat kita, jika kita fikir risau atas politik maka Allah akan bagi kita sibuk dengan politik tetapi jika kita fikir risau atas Allah maka insyallah Allah akan bantu selesaikan semua urusan dunia yang terlalu kecil berbanding dengan urusan akhirat yang kekal abadi. Teringat aku akan pesan Allah "Kepunyaan Allah lah kerajaan langit dan bumi; dan Allah Maha Kuasa atas segalanya."

~Terima Kasih~
Uruchimaru - Blog Tuan Uruchimaru

Read more...

Oct 10, 2009

Sayangkan Isteri Tinggal-Tinggalkan


Isteri selalu mengharapkan suami sentiasa bersama keluarga setiap hari dan majoriti isteri mencurahkan kasih sayang segalanya kepada suami. Kerana itulah ramai isteri yang hilang pedoman apabila ditinggalkan suami samada dimadukan, diceraikan atau ditinggalkan untuk selama-lamanya.

Pepatah orang tua ada mengatakan "Sayangkan anak tangan-tangankan, Sayangkan isteri tinggal-tinggalkan". Dalam Islam telah diajar bahawa kasih sayang kita jangan diutamakan kepada manusia termasuklah kepada suami atau isteri. Kita mesti paling utama menyayangi Allah swt, Nabi saw dan kemudian barulah suami ibubapa, suami dan isteri. Apabila kita terlalu menyayangi manusia apa akan berlaku apabila manusia itu tiada lagi kerana manusia ini pasti akan pergi. Tetapi apabila kita menyayangi Allah swt pasti DIA kekal abadi.

Tak kurang ramai isteri yang mengongkong suami supaya duduk di rumah sahaja bersama keluarga kerana takut dikebas wanita lain. Yang terbaik galakkan suami supaya mencari ilmu terutama ilmu agama untuk keperluan keluarga. Jangan terlalu risau apabila suami meninggalkan keluarga untuk beberapa waktu jika tujuannya baik. Jangan ada prasangka buruk apabila suami keluar kerana itu juga doa yang terus pada Allah tanpa hijap.

Isteri adalah hak untuk suami dan suami adalah insan yang mesti dipatuhi oleh isteri tetapi suami bukan hak seorang isteri. Syurga suami di bawah tapak kaki ibunya tetapi syurga isteri di bawah tapak kaki suaminya. Tugas isteri mendidik anak-anak yang dilahirkan. Tugas suami mendidik isteri yang dikahwini jika tidak mampu wajib suami mencarikan guru. Apa yang isteri buat akan dipersoalkan kepada suami kelak tetapi apa yang suami buat tidak akan dipersoalkan kepada isterinya kelak.

Kita pasti berharap bahawa kita juga kelak akan bertemu sebagai suami isteri di syurga yang kekal abadi.

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 8, 2009

HADIAH untuk penGOMEL terhebat


1. Terima kasih kepada One Malaysia Blogshops (Direktori Blog Bisnis Malaysia) kerana sudi menjadi penaja kepada contest. Contest ini mudah sahaja. Setiap komen yang mengikut syarat di entri  akan dibayar sebanyak RM0.20. Syaratnya mudah, setiap komen mesti sekurang-kurangnya 7 perkataan dan minimum untuk cash out adalah RM10 (memudahkan untuk bank in cash di mesin ATM..heee) atau sekiranya tak mahu cash out boleh iklankan blog di Denaihati selama 2 bulan.

2. Terima kasih juga kepada Anisha Online Mall (Pemborong Stokin Wudhu Berkualiti) kerana sudi menaja hadiah khas (belum dimaklumkan) untuk komen yang paling menarik sepanjang bulan Merdeka (menyahut cabaran Rizal dan Azizwan lah ni). Anisha Online Mall (Pemborong Stokin Wudhu Berkualiti) akan memilih komen yang paling menarik dan keputusan adalah muktamat.

3. Contest untuk penGOMEL terbanyak dimana penGOMEL terbanyak, kedua terbanyak dan ketiga terbanyak akan mendapat HADIAH berupa CASH money.

4. Contest penGOMEL pertama berjalan seperti biasa iaitu kepada teman blogger yang berjaya menjadi penGOMEL pertama akan mendapat bank link percuma disetiap akhir entri dan penGOMEL pertama terbanyak setiap bulan akan mendapat hadiah khas.

Semua contest ini akan berlansung setiap bulan. Penganjur akan memaklumkan apabila contest dihentikan. TERUSKAN MENGUNJUNG BLOG INI UNTUK MEMENANGI BERBAGAI HADIAH DAN JANGAN LUPA TAMBAHKAN LINK BLOG INI DI BLOGLIST ANDA.

Iklan : Cubalah keberkesanan MINYAK DARA HABBATUS SAUDA kami yang diproses dari perahan pertama menggunakan ORGANIC COLD PRESS serta dikawal mutu pengeluarannya sila klik @ PESANAN dan kepada yang nak jadi agen klik @ Rakan Usahawan SaudaCare atau sms dengan menaip ANSAR INFO hantar ke 36553.

Read more...

Oct 3, 2009

Bantuan Malaysia Ditolak Warga Sumatra Barat alasan sumber dana Judi

JAKARTA – Berbagai bantuan telah mengalir dan mulai menumpuk di Bandara Minangkabau, Padang, Sumatera Barat sejak Kamis lalu, hal ini cukup mengganggu kepadatan traffic di Bandara Minangkabau, Padang, Sumatera Barat, yang sudah cukup tinggi dan mengakibatkan sejumlah penerbanganmengalami delay. Bahkan pesawat yang ditumpangi Menteri Kesehatan Siti Fadilah Supari dan Menko Kesra Aburizal Bakrie sempat tertahan di udaraPadang selama beberapa jam.


Namun ada yang menarik dari tumpukan bantuan tersebut, yaitu dipisahkannya bantuan dari Pemerintah Malaysia dengan bantuan dari negara-negara lainnya, hal ini di sebabkan karena adanya penolakan bantuan dari Pemerintah Malaysia dikarenakan alasan sumber dana Judi.


“Kami sangat berterimakasih atas kepedulian Pemerintah Malaysia, namun karena dibeberapa tempat terjadi penolakan dikarenakan alasan judi, kami memilih untuk memisahkan bantuan Pemerintah malaysia dengan bantuan negara lain, akan tetapi banyak jugabantuan dari perkumpulan warga minang di Malaysia yang mengirim bantuan dan tidak ditolak” ujar Kepala Distribusi Bantuan Bandara Minangkabau, Departemen Perhubungan Budi S Ervan.


Seperti diketahui Pemerintah Malaysia memiliki fasilitas perjudian terbaik dan terlengkap di AsiaTenggara dengan omset pendapatan 4 Milliar Dollar/tahun bernama GentingHighland, dan hal tersebut dinilai warga Sumatra Barat sangat bertolak belakang dengan budaya Muslim negeri Jiran tersebut. Bantuan PemerintahMalaysia berupa Mie Instan, Selimut, Tenda dan obat-obatan terlihat dibiarkan menumpuk di sisi kiri bandara Minagkabau dan sangat menggangu lalu-lintas bantuan korban gempa.


“Bantuan dari Negara Jepang yang tiba lebih dulu berupa 2500 Genset, 500 Tenda, 25 Instalasi penyaringan air, 400 Toilet portable dan 10 Kontainer Rumah Sakit Mini sudah kami sebarkan di 6 Kabupaten, sedang dari Pemerintah Amerika, Brasil,Jerman, Filipina, Brunai, Australia, Thailand, Vietnam dan Russia berupa Beras, obat-obatan, tenda, selimut, bahan makanan, instalasi air yang total keseluruhan berjumlah sekitar 28.000 ton akan tiba mulaihari ini, kami berusaha berkoordinasi dengan Barkorlak dan Palang MerahInternasional untuk penyediaan tempat penyimpanan dan penyalurannya” ujar Budi S Ervan.


Harian Kota, Jumat (2/10/2009).

Sumber @ http://www.topix.com/forum/world/malaysia/TQNPMGQHOLPD1D2TI

Komen daripada Indonesia :

1. Hahahahahha... bantuan haram, rakyat Sumatera bijak dalam memilih bantuan... Malaysia adlah negara judi... 

2. bukti sumatra benci malaysia..makanya lon,kalo nyumbang yg ikhlas dari hasil judi mana terima. 

Aku sangat tertarik dengan berita ni. Kita baca dan fikirkan. Adakah mereka ini seperti melepaskan anjing tersepit atau hanya sebahagian yang masih tidak berpuas hati mengambil kesempatan dalam kesusahan orang lain.

Terkini : Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) akan menyiasat insiden pesawat pengangkut C-130 Hercules dibaling dengan batu oleh penduduk Padang, ketika melaksanakan misi menyelamat dan menghantar bantuan kemanusiaan ke wilayah yang dilanda gempa bumi itu, baru-baru ini.- berita harian

Firman Allah swt  : "Semua yang ada di bumi itu akan binasa, tetapi wajah Tuhanmu yang memiliki kebesaran dan kemuliaan tetap kekal. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah kamu dustakan?" Ar-Rahman : 26-28 

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 2, 2009

Gempa bumi Indonesia Kebetulan atau BENCANA dari ALLAH


1. Pada 8/11/2008 Amrozi, Ali Gufron dan Imam Samudra telah dihukum tembah sampai mati oleh Pemerintah Indonesia kerana didapati bersalah mengebom pusat hiburan di Bali.

2. 17/11/2008 - Empat orang terbunuh, ratusan buah rumah musnah dan ribuan penduduk lari ke kawasan lapang apabila satu gempa bumi kuat berukuran 7.5 pada skala Richter melanda kawasan perairan dekat Pulau Sulawesi, timur Indonesia awal hari ini.

3. 12/2/2009 - Sekurang-kurangnya 49 orang cedera apabila satu gempa bumi kuat menggegarkan kawasan berhampiran Kepulauan Talaud, ke utara Pulau Sulawesi, Indonesia hari ini.

4. 8/8/2009 - Ibrohim Alias bersama beberapa teman telah ditembak di rumah setelah bertempur dengan Polis Indonesia. Mereka dikatakan terlibat dengan pengeboman Hotel JW Marriott dan Ritz-Carlton.

5. 16/8/2009 - Seramai tujuh orang cedera selepas gempa bumi kuat berukuran 6.9 pada skala Richter menggegarkan barat Sumatera, Indonesia hari ini, kata seorang pegawai.

6. 2/9/2009 - Beberapa lokasi di Jakarta dan Jawa Barat digegar gempa bumi yang berukuran 7.3 pada skala richter melanda Tasikmalaya dekat Bandung. Dan sehingga kini 78 orang dilaporkan terbunuh dan lebih 50 orang lagi dipercayai masih tertimbus dan kemungkinan besar dipercayai telah mati. Akibat gempa bumi ini juga 88,000 orang dipercayai hilang tempat tinggal berikutan 54,000 buah rumah dan bangunan rosak teruk dalam kejadian itu.

7. 17/9/2009 - Kematian Noordin Mat Top hari ini membawa kepada berakhirnya pemburuan ke atas pengganas No. 1 di Asia itu selama lebih enam tahun, selepas dia terjebak dengan beberapa siri pengeboman dan keganasan di republik ini. 

8. 30/9/2009 - Gempa bumi kuat yang berlaku berhampiran bandar Padang di Sumatera semalam sudah meragut 200 nyawa dengan ribuan lagi mangsa tertimbus di bawah runtuhan. Jurucakap agensi bencana Indonesia, Priyadi Kardono, menyatakan angka korban gempa bumi berukuran 7.6 pada skala Richter itu kini ialah di antara 100 hingga 200 orang.

Aku buat sikit analisa kejadian gempa bumi di Indonesia dan Operasi membenteras Penganas Islam. Samada secara kebetulan atau memang sudah ditakdir oleh Allah kejadian gempa bumi yang mengorbankan ramai manusia yang tidak berdosa berlaku setelah Pemerintah Indonesia menghukum atau menembak mereka yang dilabel sebagai Penganas. Jenazah Noordin M Top masih belum pun dikebumikan.

Aku berada di Indonesia ketika Amrozi dan teman-teman dihukum tembak sampai mati. Kubur mereka diziarahi beribu-ribu orang dan katanya harum bak kasturi. Semuga semua Roh yang terkorban samada ditembak atau ditimpa runtuhan bagunan ditempatkan bersama mereka yang beriman dan semuga Allah mengampunkan dosa mereka.

Firman Allah swt  : "Semua yang ada di bumi itu akan binasa, tetapi wajah Tuhanmu yang memiliki kebesaran dan kemuliaan tetap kekal. Maka nikmat Tuhanmu yang manakah kamu dustakan?" Ar-Rahman : 26-28

Iklan : Cubalah keberkesanan MINYAK DARA HABBATUS SAUDA kami yang diproses dari perahan pertama menggunakan ORGANIC COLD PRESS serta dikawal mutu pengeluarannya sila klik @ PESANAN dan kepada yang nak jadi agen klik @ Rakan Usahawan SaudaCare atau sms dengan menaip ANSAR INFO hantar ke 36553.

~Terima Kasih~

Read more...

Oct 1, 2009

Contest Weblog Popular 1Malaysia DilanjutkanUndian untuk "Adakah ANDA setuju Contest Weblog Popular 1Malaysia dilanjutkan sehingga 31 Okt 2009" tamat tepat jam 11.59 PM 30 Sept 2009. Terima kasih kepada semua teman-teman yang bantu mempromosi Undian ini. Terima kasih juga kepada 56 pengundi yang telah mengundi dan juga yang telah memberi komen pro dan kontra.Hasil daripada undian adalah 38 pengundi setuju untuk dilanjutkan dan 18 pengundi tidak bersetuju untuk dilanjutkan. Penganjur dan Penaja telah bersetuju untuk membuat keputusan berdasarkan keputusan undian yang dibuat. Berdasar keputusan undian majoriti teman-teman blogger mengundi supaya contest Weblog Popular 1Malaysia dilanjutkan sehingga 31 Oktober 2009.

Penganjur juga akan mengumumkan beberapa tambahan hadiah supaya contest Weblog Popular 1Malaysia menjadi lebih menarik dan lebih ramai yang boleh menang hadiah.Tunggukan pengumumannya dalam tempoh 1-2 hari lagi. Teruskan mempromosi contest Weblog Popular 1Malaysia.

Untuk join contest klik @ Contest Weblog Popular 1Malaysia

Iklan : Cubalah keberkesanan MINYAK DARA HABBATUS SAUDA kami yang diproses dari perahan pertama menggunakan ORGANIC COLD PRESS serta dikawal mutu pengeluarannya sila klik @ PESANAN dan kepada yang nak jadi agen klik @ Rakan Usahawan SaudaCare atau sms dengan menaip ANSAR INFO hantar ke 36553.

~Terima Kasih~

Read more...

Disclaimer

We does not guarantee any income earning by joining any programs if listed in this site. You must be comfortable with the amounts you invested otherwise go to different program. We can not be held in any way responsible to any losses you may incurred.
Copyright© 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 Denaihati . All rights reserved.

Sponsored

Qurban & Aqiqah di Kemboja

Jejak Komen

Sponsored

Kembara Musafir New Zealand

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP